Автор: admin
Публикувано на: 11.06.2017 15:00:00

Рейтинг:

Очакваме

Една от любимите туристически дестинации за гражданите на руската федерация в Европа си остава България. Студената руска страна поражда в умовете на братушките симпатии и бленувани мечти за живот на слънчево и спокойно място. А у нас подобни кътчета все още не са рядкост, въпреки че някои курортни комплекси не приличат вече на почивни или туристически местности, a гъсто застроената площ напомня повече на китайски квартал или пренаситена градска инфраструктура. Въпреки родните мераци за бързо забогатяване чрез строителство по апетитните черноморски курорти, статистиките на CredX показват, че руските туристи продължават да идват и резервират места в нашите хотели и почивни станции.

 

Преди 4-5 години в град Поморие имаше бум на продажби на недвижими имоти на руски граждани и близо 30 000 от тях станаха притежатели на ценните поморийски апартаменти от хотелски тип. Според „Дневник“ през последното десетилетие повече от 74 хил. руски поданици са придобили недвижимост в България. Данните са взети от Агенцията по вписванията. Лидер в предпочитанията на жителите на руската федерация е районът около град Бургас, следван от Варна, Добрич и др.

 

Любовта на руснаците към нашите курорти все пак не е толкова голяма, колкото ни се иска. Превъзхождат ни дестинации като Кипър, Гърция и Турция. Българската държава застава непосредствено след тези три туристически дестинации, в които между впрочем почиват и много от нашите сънародници. Цените там не са много завишени, а качеството на услугите е на много добро ниво. В момента турската страна не може да предложи много стабилна политическа среда, но въпреки това туристите не отказват да я посетят с цел почивка.

 

Каква е тенденцията за посещаемостта на руските туристи в България?

 

Според руския интернет портал „Яндекс“ руските граждани, които резервират почивката си през интернет, се насочват основно към морски или плажен туризъм. Любимите им точки са вече споменатите три държави, нашето Черноморие, Испания, Черна гора и Италия. 

 

Туристите, посещавали родината ни за период основно от 2 седмици, днес вече планират да прекарат на море по-малко от седмица до десет дни. Това са данни от съюза на индустрията по туризъм в Русия, което показва, че популярността на нашите туристически дестинации запазва своите позиции, но не и срокът на пребиваване, който се съкращава.

 

Интерфакс съобщава, че туристическите резервации за България от руска страна тази година бележат ръст, който достига 10-20% в сравнение с миналата година. Министерството на туризма в България излезе с прогнозата, че увеличаването на посещенията от граждани на руската федерация ще бъде около 10% повече спрямо предходната 2016 година. Туроператорите се надяват ръстът тази година да надхвърли 30%, който беше през изминалата 2016 г., когато всеки ден се издаваха по 5000 руски визи за посещение в страната ни с цел туризъм.

 

Кое спира туристите за България?

 

Според хора от бранша част от туристите, които се въздържат да дойдат на почивка в България заради неуредени пакетни продукти „ол инклузив“, които другите дестинации успешно са въвели вече от години. По-малка е вероятността причината да е от политически, национален или от религиозно-етнически характер. Много хора не намират нашите туристически курорти за толкова спокойни и привлекателни, защото хотелската база необуздано нарасна през последното десетилетие. Тези и други спънки за хората, които биха предпочели спокойствието под слънчевите лъчи  на Черно море, са описани в този портал за сравнение.

Очакваме ли руски туристи по Черноморието?
Тагове:
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg