Автор: admin
Публикувано на: 13.06.2016 09:39:21

Рейтинг:

Забавления, които са различни, атрактивни и вдигат адреналина?

Питали ли сте се с какво можете да разнообразите лятната си почивка, защо не именно с тези водни спортове. 

Скоро с настъпването на летния сезон и придружаващото го приповдигнато настроение, всеки започва да мечтае за морето. Почивката и начина по който да направим спомените си от лятото незабравими минават на преден план за да оставят греещи спомени за по-хладно време.

Разнообразието от водни спортове, които можете да опитате е голямо, независимо дали ще прекарате лятната си почивка в страната или ще се отправите към по-екзотични дестинации. 

Българските курорти могат адекватно да предложат на вниманието ви същите вълнуващи и незаменими усещания. Практикуването на популярни водни спортове тук е възможно както в най-отдалечената и екзотична дестинация в света. 

Някои от големите ни курорти на северното крайбрежие като Албена, Златни Пясъци, Варна и Балчик, както и по южното Бургас, Созопол, Несебър и Св. Влас предлагат водни спортове, нашумели по целия свят в момента. Нека все пак да изброим някои от тях : яхтинг, сърфинг( уиндсърфинг и кайтсърфинг), водни ски, каране на джет, каяк, подводно гмуркане. Услугите свързани с практикуването на тези спортове са на най-високо ниво, а хората, които ви ги предлагат са професионалисти в областта и безопасността ви е гарантирана.

Наличието на модерно изградени пристанища за акустирането на яхти и други плавателни съдове в някои от морските ни градове е плюс, предразполагащ към развитието и популяризирането на тези спортове у нас. 

Нарастващият брой на туристи от чужбина, показва големия интерес към родните курорти и уникалните забавления, които те предлагат. За да имате една незабравима почивка това лято, не пропускайте да се насладите на водните спортове предлагани на ваше разположение. 

Нека разясним малко повече какво представляват тези водни спортове и какво можете да очаквате от практикуването им.

Топ водни спортове

  • Яхтинг – кой не би желал да обогати почивката си с едно такова луксозно и същевременно вълнуващо изживяване! Всеки запален по плаването по море ще бъде очарован от възможността да разгледа морската шир и прекрасната, девствена природа по дивните ни брегове от удобната и луксозна палуба на една яхта. Едно такова пътешествие, би накарало всеки да се почувства като холивудска звезда на почивка в Монако. Цените са напълно достъпни за повечето хора и би си струвало да обогатите почивката си с уникалния по рода си, нашумял в много страни яхтинг.
  • Ветроходство и сърфингветроходството и сърфингът са сред водните спортове практикувани от доста време в развитите и модерни морски курорти по света и у нас. Туристите с удоволствие биха усетили порива на вятъра в платната и косите си. Тези спортове биха ви дали незаменимото чувство за свобода и контрол над природните стихии. Независимо дали ще използвате ветроходна яхта за ветроходство, уиндсърф или кайт за сърфиране с дъска, неописуемото усещане от преживяването ще се запечата в съзнанието ви.
  • Каране на джет – любителите на скоростта с удоволствие биха се повозили на едно такова моторно средство. Независимо дали ще го управлявате вие или ще се возите, оставяйки се в ръцете на опитен професионалист, да порите вълните на безкрайната морска шир е страхотно усещане. Няма дестинация на морския ни бряг, която да не предлага този популярен воден спорт.
  • Водни ски водните ски са атрактивни за малки и големи любители на силните усещания и адреналина. Можете да избирате дали да сте дърпани от моторна лодка, джет или парашут. И в трите случая безопасността и задоволството ви от преживяното са гарантирани. Оборудването, което ви е нужно за практикуването на водните ски се поема напълно от предлагащите този воден спорт професионалисти.
  • Морски каяк – морският каяк е не по-малко вълнуващ от кану каяка практикуван по поречията на големите реки. Плавателните съдове за целта са пригодени специално за управление сред морската шир. Опитни професионалисти в областа ще ви помогнат да вникнете в същността на този спорт и ще ви обучат да го практикувате. След като вземете няколко урока, вие вече ще сте готови сами да се изправите пред необятното море и да изпитате удоволствието от морския каяк.
  • Гмуркане  - този воден спорт е много атрактивен и интересен. Уникалното богаството на морската ни флора и фауна може да бъде видяно благодарение на него. Това е воден спорт изискващ специално оборудване и известни умения за да се практикува. Вие не трябва да мислите за нищо от това, защото професионалните водолази, които са на ваше разположение в случая ще се погрижат за това. Те ще ви заведат на необходимите места за гмуркане и ще ви водят безопасно през времетраенето на самия процес.
  • Водно-атракционни спортове – тази група включва в себе си спортове като, теглене с така наречения „банан“, теглене с ринг, водни скокове, каране на водно колело и други забавни водни спортове. Нама курорт на морското ни крайбрежие, който да не ви предложи всички тези или поне част от спортовете. Забавлението и усмивката на лицето ви са гарантирани, независимо дали сте дете или възрастен.

Сега след като ви запознахме с топ водни спортове, които не бива в никакъв случай да изпускате да пробвате това лято, остава само да дойде времето за така желаната почивка, за да практикувате някой от тях, а защо не и няколко. 

Във всеки морски курорт по Черноморието има информационни центрове. Те и различни реклами от самите фирми предлагащи водните спортове, ще ви ориентират какво можете да ползвате като услуги в даден курорт по отношение на водните спортове. 

За да имате незабравими спомени с приятелите или семействата си, организирайте си една динамична и изпълнена с преживявания почивка, а какво по-добро от водните спортове за тази цел! 

Тагове: море, спорт
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg