Автор: admin
Публикувано на: 21.04.2009 23:38:25

Рейтинг:

Музей
През 2012г. ще се навършат 100 години от трагедията с Титаник и по този случай ще бъде открит музей в британския град Саутхемптън, посветен на легендарния кораб.

Именно от пристанището в Саутхемптън на 5 април 1912г. Титаник е отплавал за своето първо, а както се оказало и последно пътешествие. При нещастния инцидент, случил се с кораба, са загинали над 1 500 души, една трета (549), от които били от британския град, като само един бил пътник, а останалите - членове на екипажа и обслужващ персонал.

В музея ще бъдат изложени над 4 000 експоната, сред които букви от надписа на кораба и метални фрагменти от скелета му, които са били открити през 1985г. от експедиция, водена от океанографа Робърт Балард, както и мемоарите на 70 човека, оцелели след фаталната катастрофа.

За проектирането на музея на Титаник са отпуснати 500 000 британски лири, но цялостното му изграждане ще струва 28 милиона паунда. Финансирането вероятно няма да е проблем, тъй като до момента над 100 компании са проявили желание да инвестират в проекта.

Снимка: wikimedia.org
Галерия Титаник
Музей на Титаник ще бъде открит във Великобритания
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg