Най-старият гранд хотел в Германия стана на 525 години

Най-старият гранд хотел в Германия стана на 525 години

02.08.2011 12:40:44

Петзвездният хотел Radisson Blu Schwarzer Bock, намиращ се в немския град Висбаден, отпразнува своята 525-годишнина. Той е признат за най-старият гранд хотел в Германия, като датира още от 1486г.

След построяването си сградата е използвана като баня с минерален извор. Името Schwarzer Bock идва от фамилията на нейния тогавашен собственик Филип Бок и фактът, че той е бил с тъмна коса (Schwarz на немски означава черно).

Хавайският остров Молокай

Хавайският остров Молокай

01.08.2011 17:26:40

Хората, които търсят свободно и непринудено местенце с красива природа и чисти плажове, непременно трябва да посетят хавайския остров Молокай. Той е наричан още „Приятелският остров”, тъй като местните около 8 000 жители се славят със своето гостоприемство, а видът му е запазен такъв, какъвто е бил и преди 50 години.

На острова няма да срещнете силен трафик, високи сгради или нощни клубове, но за сметка на това ще се почувствате по-близо до рая, като се разходите из урвите от вулканични скали, долините Пелекуни и Вайлау, древните хавайски рибарници и недокосната природа отпреди хиляди години.

Продава се една от най-известните вили на Бали

Продава се една от най-известните вили на Бали

01.08.2011 08:23:34

За хората, които разполагат с излишни милиони и желаят да получат достъп до световноизвестни личности, се открива невероятна възможност, тъй като една от най-популярните вили на остров Бали е обявена за продан.

Така наречената Вила Истана е предпочитано място за почивка от много холивудски звезди, известни спортисти и мултимилионери, така че нейният бъдещ собственик ще има възможността да се запознае лично с тях.

Tropical Island Paradise – плаващият тропически остров

Tropical Island Paradise – плаващият тропически остров

29.07.2011 12:52:12

За съжаление, тропически острови има на много малко места по света и всички са доста отдалечени от Европа, но компанията Yacht Island Design е намерила решение на проблема, за хората, които разполагат с необходимите финанси.

Производителят на луксозни яхти представи новата си концептуална разработка Tropical Island Paradise, представляваща 90-метров плавателен съд, оборудван с бунгала, палми и басейн, а в средата му се издига голям вулкан, представляващ VIP апартамент, от който се стича приказен водопад.

Хавайският остров Ланай

Хавайският остров Ланай

28.07.2011 17:18:54

За разлика от Хавай, Мауи, Кауай и Оаху, остров Ланай е доста по-скромен по размери и брой на население, като на него живеят едва около 3 000 души. Именно това обаче е причината той да бъде предпочитан от любителите на по-спокойни почивки.

Местните хора твърдят, че островът, наричан в миналото „Анан

В Ню Йорк са най-скъпите петзвездни хотели в света

В Ню Йорк са най-скъпите петзвездни хотели в света

28.07.2011 12:28:30

Според последното проучване на сайта Hotels.com, най-скъпите петзвездни хотели в света през 2010г. са се намирали в Ню Йорк, където средната цена за нощувка е била $ 660. Второто място се заема от Женева с $ 495, а третото - от  Токио с $ 493.

Четвъртата позиция в класацията на сайта е за френската столица Париж ($ 488), следвана от Лос Анджелис ($ 437), Сан Франциско ($ 432), 0 Коментари | Прочети повече

Сейшелският остров Ла Диг пленява с уникални скали

Сейшелският остров Ла Диг пленява с уникални скали

27.07.2011 13:18:23

Наскоро изданието National Geographic публикува класация за най-добрите плажове в Света, която е оглавявана от тези на сейшелския остров Ла Диг, следвани от плажовете на Таити и Малдивите.

Днес ще ви запознаем именно с водачът в тази класация, който е едно приказно място на Земята, отличаващо се от другите острови на Сейшелите с уникалните си гранитни скали, представляващи върхове на потопения преди милиони години континент Гондвана.

Най-популярните градове през 2011г.

Най-популярните градове през 2011г.

27.07.2011 11:21:59

След анализ на данните до момента и проучванията до края на годината, от компанията MasterCard разпространиха доклада си за най-посещаваните градове през 2011-та, като списъкът се оглавява от Лондон.

Според данните, през тази година британската столица ще бъде посетена от 20.1 млн. туристи, като веднага след нея се нарежда Париж, където за същия период се очакват да има 18.1 млн. посетители.

Airbus ще прави прозрачен самолет

Airbus ще прави прозрачен самолет

26.07.2011 11:21:54

Точно преди началото на международното авиоизложение Paris Air Show, френската компания Airbus представи концепция на самолет с прозрачни стени, който би трябвало да стане реалност до 2050-та година.

Според разработчиците, пътниците биха изпитали съвсем различно усещане при полет със самолет, чиито стени и покрив са стъклени, като това би ги доближило по-близо до природата.

Остров Кузин обявен за най-екологичният курорт в света

Остров Кузин обявен за най-екологичният курорт в света

25.07.2011 11:52:20

Експерти по туризма от агенция CNN са изготвили изключително интересна класация, в която са включили десетте най-екологични курорта в света, като големият победител е малък остров на Сейшелите.

Първи в списъка на CNN е остров Кузин, който е един от най-големите в целия Сейшелски архипелаг. Неговата площ е около 25 кв.км., но въпреки това там са построени само 4 вили, ресторант, SPA център и библиотека.

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg