Автор: admin
Публикувано на: 10.09.2009 13:26:42

Рейтинг:

Магическият

За хората, които не обичат да се лишават от удобствата на големите градове, но в същото време ценят уединението с природата, остров Мауи е идеално място за тяхната почивка.

Наричан още “Магическият остров” и “Островът-долина”, Мауи глези туристите с великолепните си курорти, множеството възможности за планински пътешествия и неповторима хавайска кухня. Неофициалното мото на острова е “Maui no ka oi”, което в превод означава “Мауи е най-добрият”.

Мауи е вторият по големина остров в Хавайския архипелаг. Той се простира на площ от 1883.5 кв.км., като на него живеят 120 000 души, по-голямата част от които в основния град Хана. Тук средната годишна температура варира между 23.8 и 29.4 градуса по Целзий, но на височина над 3 000 фута (914м.) тя рязко пада и климатът става по-сух.

Западното крайбрежие на острова е пълно с луксозни курорти от световна класа и предлага множество забавления, сред които курсове по голф, водени от легенди в този спорт като Джак Никлаус и Арнолд Палмър. Източното крайбрежие на Мауи е изолирано и неразвито. Туристите идват на него, за да се насладят на дивата природа, красивите водопади и историческите забележителности.

Поради богатите на растителност долини, разположени между вулканите Западен Мауи и Източен Мауи (наричан още „Халеакала” или „Домът на Слънцето”), Мауи е известен също като “Островът-долина”. Кратерът Халеакала е най-високата точка на острова (3 055м.), като от него се откриват едни от най-внушителните гледки при изгрев слънце.

Местността Каанапали е друго място, което си заслужава да бъде посетено. Тя е разположена в западната част на Мауи и има богата история и култура. Тук се намира Черната Скала - свещено място в Хавайската митология, според  която през нея душите на мъртвите преминават към духовното царство.

Молокини пък е малък остров във формата на полумесец, който представлява частично потопен вулкан. Той е предпочитано място от гмуркачите, заради богатото разнообразие от морски обитатели, които живеят там. Ако не желаете да се мокрите, може да посетите Океанския център на Мауи, където да видите хиляди морски животни, сред които костенурки, морски звезди, скатове и акули.

Тъй като, всяка година в периода декември - април около остров Мауи мигрират хиляди гърбати китове, за да се размножават, една от най-големите атракции за туристите е да наблюдават тези внушителни 40-тонни морски животни.

Снимки: fadedpictures, the_tahoe_guy, gimpbully и dnorman

Галерия Остров Мауи
Читателски коментари

Ася 2009-09-19 23:38:57 0 отговори

Ася

Просто красота!

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg