Наближава Китайската Нова година

Наближава Китайската Нова година

15.01.2012 13:06:28

Китайската Нова година е местно позната като Пролетният фестивал, който е най-големият празник в Китай. Тази година тържествата започват на 23 януари и завършват на 6 февруари – това е времето, когато семействата и приятелите се събират, за да посрещнат Новата година. Въпреки че този период от годината е доста наситен по отношение на събития и посещение в Китай тогава е предизвикателство, може да се каже, че от културна гледна точка това е най-подходящото време за пътуване, тъй като се предоставят безброй възможности за проследяване и участие в местните обичаи.

Пролетният фестивал е изпълнен с мистичност и символизъм, които се проявяват в множество аспекти на празника – от вкусните ястия, консумирани по това врем

Подписаха Екологична харта за Девин

Подписаха Екологична харта за Девин

13.01.2012 17:34:45

Хотелите Исмена, Персенк, Орфей, Евридика и Девин в град Девин, Общината и местното ловно-рибарско дружество  подписват днес  Екологична харта  "Устойчиви Spa& Wellness дестинации“. Хартата съдържа над 100 мерки за подобряване и опазване на околната среда не само в хотелите, но в града и околността.

През изминалата година инициаторите на Екохартата работиха с експерти на Инициатива за зелен бизнес по намаляване на консумацията на енергия , за въвеждане на ефективни мерки за пестене на вода и управление на отпадъците. Подготвени бяха инструкции за обучение на персонали и отпечатани съвети към гостите, с които те биват насърчавани за екологично поведение.

Робот постъпи на работа в хотел

Робот постъпи на работа в хотел

14.10.2011 12:17:54

Високите технологии навлизат все повече в нашето ежедневие и един ден вероятно ще станем напълно зависими от тях, включително и при хотелското обслужване. Това време явно не е далеч, като се има предвид, че хотелите вече започнаха да наемат роботи на работа.

Хотел Yotel в Ню Йорк е първият в света, сред чийто персонал присъства истински робот. Става въпрос за така наречения Yobot, задълженията на който се състоят в това да отговаря за качването на багажа на гостите чрез специални асансьори.

Остров Закинтос

Остров Закинтос

17.08.2011 14:30:21

Разположен в Йонийско море и простиращ се на площ от 410кв.км., Закинтос е третият по големина от йонийските острови. Със своите невероятни земни формирования и огледално чистите си води, островът се е превърнал в една от най-желаните дестинации в цяла Гърция.

Остров Закинтос има 123-километрова брегова ивица, а населението му е малко над 40 000 жители. Неговата форма е на неправилен триъгълник, като най-интересната му част е източният бряг, който е с изглед към Пелопонес и може да се похвали с най-красивите плажове.

Най-високият SPA център в света

Най-високият SPA център в света

16.08.2011 13:43:43

Компанията Hirsch Bender Associates е разработила проект за суперлуксозен SPA център, който ще бъде най-високият в Света, тъй като ще е разположен на 116, 117 и 118 етажи на хотел Ritz-Carlton в Хонг Конг.

Центърът ще разполага с девет луксозни кабинета за процедури и две VIP стаи, като всички ще имат панорамни прозорци, от които ще се откриват спиращи дъха гледки към Хонг Конг.

Sari Pacifica – нова верига луксозни хотели в Малайзия

Sari Pacifica – нова верига луксозни хотели в Малайзия

15.08.2011 17:39:30

Наскоро в Малайзия беше основана нова верига луксозни хотели, получила наименованието Sari Pacifica. Тя откри първите си четири комплекса, които са разположени на едни от най-прекрасните плажове в страната.

Sari Pacifica Redang Island се намира на остров Реданг. Комплексът предлага на своите гости 70 вили, плаж с бял пясък и тюркоазени води. Те могат да се насладят на колоритния пейзаж на Южнокитайско море и на голямо разнообразие от морски развлечения, като гмуркане, наблюдение на костенурки, преходи в джунглата и разходки около острова.

В Малайзия откриха първия в света органичен SPA курорт

В Малайзия откриха първия в света органичен SPA курорт

09.08.2011 13:55:34

Хората, които обичат SPA процедурите и същевременно желаят да се хранят само с органични храни, вече могат да правят това на едно място, наречено The Chateau Spa & Organic Wellness Resort.

Става въпрос за първия органичен SPA курорт в света, сгушен между хълмовете Бержая Хилс в Малайзия. The Chateau разполага с 210 стаи, обзаведени по много елегантен начин, каквото е и всичко в комплекса.

В Катар ще правят полуподводен хотел

В Катар ще правят полуподводен хотел

05.08.2011 20:00:11

Италианското дизайнерско студио Giancarlo Zema Design Group, специализирано в проектирането на яхти, плаващи жилища и потапящи се архитектурни структури, представи много амбициозен проект в Катар, представляващ полуподводен хотел.

Разходите по проекта, наречен Amphibious 1000, се оценяват на 500 млн. щатски долара, като той включва жилищни сгради, офиси, яхтено пристанище, както и централна кула, в която ще има ресторант, предлагащ екзотични ястия и невероятни панорамни гледки.

Хотели в Италия ще организират сватби под вода

Хотели в Италия ще организират сватби под вода

04.08.2011 14:08:57

Няколко хотела от тузарския курорт Портофино са решили да организират нова атракция за своите гости, предлагайки им невероятната възможност за сватбена церемония под водите на Средиземно море.

Церемониите при това се извършват при прочутата статуя „Исус от бездната”, потопена през 1954г. на 17 метра под водата в залива Сан Фрутозо, намиращ се на 15км. от Портофино.

Нов луксозен курорт на Малдивите

Нов луксозен курорт на Малдивите

03.08.2011 15:35:23

Малдивските острови продължават да са абсолютен лидер сред луксозните дестинации, като тази позиция ще се затвърди още повече с новия курорт Ayada Maldives, който ще отвори врати през месец октомври.

Курортът ще се простира на площ от 150 декара на атола Гафу Далу, като ще разполага с 50 вили във водата и още 62 на плажа, от които се откриват приказни гледки към Индийския океан.

Предишна Следваща
Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg