Автор: admin
Публикувано на: 27.02.2009 10:03:15

Рейтинг:

Азербайджан
Броят на туристите посетили Азербайджан през 2008 г., се е увеличил с половин милион, което е ръст от 38% спрямо 2007г., когато в страната са дошли над един милион чужденци.

Основната причина за този ръст е стартиралата наскоро 10-годишна програма за насърчаване на туризма, предприета от азербайджанското правителство. Очакванията са до 5 години страната да се посещава от 3 милиона души годишно, като за целта тя се представя и промотира на всички големи туристически изложения в Европа.

Най-много чужденци идват в Азербайджан от Украйна, Казахстан и Грузия, а в последно време тя е привлекателна дестинация и за населението на Иран, Йордания и Бахрейн. Сред европейците, които най-много посещават държавата сме ние българите, германците, австрийците и финландците.

Тъй като в древността през Азербайджан е минавал '”Пътят на коприната”, страната има богато културно наследство. Тук туристите могат да разгледат много джамии, крепости и скални рисунки от този период. Местните жители обръщат все по-голямо внимание на своите гости, като през 2008г. са построении 52 нови туристически обекта.

Снимка: flickr.com
Азербайджан става все по-атрактивен за туристите
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg