Автор: desci
Публикувано на: 25.03.2011 21:52:59

Рейтинг:

Българо-китайски

Вече ще има и българска фирма, която да предлага билети за космически пътувания, стана ясно по време на публичната лекция на г-жа Фу Ин, заместник-външен министър на Китай, на тема „Развитието на Китай: предизвикателства и възможности”. Г-жа Фу Ин и Джон Хейзълууд – изпълнителен директор на фирмата обсъдиха различни теми, свързани с развитието на космическите пътувания в България и Китай. Идеята е България да предлага билети за полети в космоса.

 

Идеята за такова сътрудничество между двете страни се появила по време на форума „Туризъм и пътувания в космоса”, който се състоя в Софийската опера през месец март. Тогава астронавтът от НАСА Стори Мъсгрейв, специален гост на събитието, сподели, че България трябва да се развива в тази насока с подкрепата на Китай.

 

Според г-жа Ин, в момента наистина няма сътрудничество в космическия сектор между двете държави. Тя отбеляза, че интересът на хората в Китай към космическите пътувания нараства и, че мнозина са в състояние да си го позволят. Г-жа Ин смята, че първата стъпка трябва да бъде направена съвместно с посланника на Китай в България - Гу Ейджоу. Среща между него и фирмата се очаква в близко бъдеще, на която ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество между двете държави в тази област.

 

Събитието „Развитието на Китай: предизвикателства и възможности” беше организирано от Атлантическия Клуб в България, съвместно с посолството на Китай в България.

Българо-китайски проект за космически пътувания
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg