Автор: admin
Публикувано на: 09.06.2009 22:49:38

Рейтинг:

Без
Министерството на културата в Гърция ще забрани посещенията на древни паметници от туристи, чиито обувки са с високи токчета, защото те нанасят непоправими щети на културното наследство на страната. Планирано е  забраната за влезе в сила от 1 януари 2010г.

Експерти предупреждават, че високите токчета създават наистина сериозни проблеми. Освен това опасност има и за самите туристи, които нерядко заклещват обувките си между цепнатини, а в някои случай дори си чупят крайници.

Гръцкото Министерство на туризма е решило да предприеме и още една крайна мярка, за подобряване опазването на древните паметници, като въведе забрана за достъпа до тях с храни и напитки. Причината е, че туристите често изхвърлят опаковките и бутилките не в определените за това места, а където им падне.

Преди около десет години, управата на Ермитажа в Санкт Петербург задължаваше посетителите да обуват специални пантофи, за да не нараняват паркета, но това доведе до спад на посетителите и тази мярка беше преустановена. Сега обаче, дървената настилка в музея е в окаяно състояние.

Снимка: flickr.com
Без токчета при посещения на паметниците в Гърция
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg