Автор: admin
Публикувано на: 21.05.2009 21:53:55

Рейтинг:

Безплатни
При сегашната икономическа ситуация, думата "безплатно" е доста добра примамка за туристите. Европейската комисия по туризъм (European Travel Commission) състави списък от десет безплатни неща, които трябва да се видят и да се направят в Европа.

Туристите в Естония могат безплатно да посетят стария град в Нарва и замъка Германа, гледащ към руската Иванградска крепост на другия бряг на река Нарва. Най-източната точка на Европейския съюз често се използва за различни концерти и мероприятия на открито.

В Ирлания свободен за посетители е древният мистичен център „Ring of Kerry”, представляващ музей на открито с крепости, стари манастири и уникални природни образувания, формирали се преди 10 000 години по време на ледниковия период.

На 21-ви юли в Париж и други френски градове ще се проведе музикалният фестивал на лятното слънцестоене „Fete de la Musique”, като на всички мероприятия присъствието ще е безплатно.

В Берлин може да отидете в Музейния остров, където да посетите без такса Пергамския музей, Стария музей, Старата национална галерия и музея Буде, но само в четвъртък след 14.00 часа. На Музейния остров се съхранява културно наследство от шест столетия, като той е голяма атракция за туристи и арт ценители от цял свят.

Любителите на спиращи дъха въздушни номера ще могат да се насладят на 19 и 20 август в Унгария на шоуто „Red Bull Air Race”, на което най-добрите самолетни пилоти ще демонстрират своите умения над река Дунав и ще преминават с изстребители под моста, свързващ двете исторически части на Будапеща – Буда и Пеща.

„August Street Parade” в Цюрих е гигантски рейв фестивал, чиято цел е да насърчи любовта, свободата и толерантността. Той започва на 8-ми август и включва парад по улиците на града, карнавал и музикален фестивал.

Барът на хотел Continental в Осло пък отваря безплатно врати за посетители, които желаят да видят намиращите се в неговия картини на известния норвежки художник Едвард Мунк. В същия дух пивоварната Haacht в Антверпен предлага на своите посетители обиколка на нейната територия и безплатна дегустация на бира.

От 30 май до 26 октомври в Инсбрук (Австрия) всички туристи пребиваващи в града и околните села ще получат карта „Club Innsbruck Card”, с която ще могат да ползват безплатно автобусите за разглеждане на забележителности и услугите на екскурзоводи.

В Лондон са безплатни посещенията в Британския музей, съхраняващ велики културни ценности и съкровища, в Националната галерия, в която има картини на Ботичели, Да Винчи и Моне, както и в Музея Виктор и Алберта (най-големият в света за декоративно изкуство и дизайн).
Безплатни атракции и събития покрай кризата
Тагове: промоции
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg