Автор: desci
Публикувано на: 18.04.2011 16:02:43

Рейтинг:

Бойни

Интересно нововъведение са замислили от Hong Kong Airlines – за да се справя с пийналите и неконтролируеми пасажери, екипажът на авиолиниите вече ще трябва да преминава обучение по китайски бойни изкуства или кунг фу. Организаторите са се спрели на формата винг чун, като бойно изкуство, приложимо в ограниченото пространство на самолета, а обучението е задължително за целия екипаж.


Hong Kong Airlines имат около три инцидента седмично с недисциплинирани пътници, а преди две седмици се наложило член на екипажа да приложи бойните си умения по време на полет от Пекин до Хонг Конг, за да се справи с буен пасажер. Обучението ще помогне на стюардесите да се справят с по-тежки пътници в нетрезво състояние.


Стюардесите реагирали с изненада на нововъдението, но след няколко урока вече започнали да оценяват ползата от обучението по винг чун. Те са убедени, че това ефективно бойно изкуство, изискващо бързина и ловкост, ще направи обстановката при някои полети по-безопасна. Инструкторката на екипажите – Катрин Чънг казва, че винг чун е идеален за подобни случаи и добавя, че винг чун е лесно да се изучава, но трудно да се овладее. Както всъщност всяко бойно изкуство.


Снимка: saswingchun.com

Галерия Винг чун
Бойни изкуства за стюардесите на Hong Kong Airlines
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg