Автор: Blaga
Публикувано на: 07.03.2011 16:04:08

Рейтинг:

Бутан

Бутан е страната, в която фалосът заема почетно място, алкохолът е един от най-разпространените начини за забавление – важна част от всеки религиозен ритуал, а вносът на цигари е забранен.

Етимологията на името идва от санскрит бху-тхан, което значи "висока земя". Бутан е бил известен и с други имена, чиито значения са свързани с лековитите сили на растенията в този район, като "Южната земя на сандаловото дърво" или "Южната страна на лековитите билки". Това обаче е само намек за красотата, на която бихте могли да се насладите срещу 190$ на ден. Бутан е една от най-скъпо струващите дестинации в света, но пък цената включва всички екскурзии, дори такива, които са организирани единствено за вас.

Големината на Бутан е приблизително колкото тази на Швейцария. От съвсем скоро е конституционна монархия. До 1960г. в кралството няма изградени пътища, електричество, автомобили, телефонни и пощенски услуги, което се дължи на политиката на тогавашния владетел, според когото изолацията е най-добрият метод срещу съседите – Индия и Китай.

Управлението на страната е в непрекъснат страх от асимилиране и политиката и е насочена точно в тази посока. Изолацията, която налага управлението на владетеля, е нарушена през 60-те години на миналия век. Това обаче води до сблъсък между новото и старото. Появата на първия автомобил в столицата предизвикала масови вълнение. Местните жители предлагали на „огнедишащия дракон” вода и добитък, с които да се нахрани и да бъде омилостивен.

Дори тютюнопушенето е забранено, но пък за сметка на това според здравната организация жителите на Бутан са сред първите места на смъртни случаи причинени от цироза на черния дроб – очевидно заради качеството на местния алкохол.

Да се докоснеш до Бутан, е като да се запознаеш със своята лична източна утопия. Страната е сред 20-те най-щастливи държави, благодарение на принципите и на управление:

- опазване на околната среда
- природосъобразно развитие
- съхраняване на автентичната култура
- мъдро управление

Една от най-големите забележителности на Бутан са рисунките на фалоси. Това е мястото, където пенисът е издигнат в култ. В това е залегнала основната функция на човечеството и красотата на взаимоотношенията между мъжа и жената, неограничена от моралните окови на запада. Жителите на Бутан рисуват фалоси на къщите си, за да предпазят семействата си от зли духове и да възхвалят плодовитостта. Летящите фалоси са знак на почит към религиозен учител от 1455г., дал началото на клона на Будизма, който целял просвещение на жените и водене на честен и духовен живот. Дните му минавали в пеене, пиене и отнемане на девствеността на млади момичета.

Днес, храмът построен в негова чест събира стотици двойки, идващи на поклонение.

Галерия Бутан
Бутан - държавата утопия
Бутан - държавата утопия
Бутан - държавата утопия
Бутан - държавата утопия
Бутан - държавата утопия
Тагове: Бутан, Азия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg