Автор: vladi
Публикувано на: 11.01.2011 14:30:22

Рейтинг:

Част

Една от сградите на дворцовия комплекс Версай в Париж ще бъде превърната в луксозен хотел, който ще отвори врати за посетители още до края на тази година. Проектът се осъществява в рамките на инициатива за развитие на икономическия потенциал на някои исторически места, за да могат те да се поддържат в добър вид.

Hotel du Grand Controle ще се помещава в сграда, която се е използвала в миналото като съкровищница на двореца. Той ще посрещне първите си гости в края на 2011-та и ще разполага с 23 стаи. Очаква се цената за нощувка да започва от 750 евро, а стойността на президентския апартамент за една нощ да е 20 000 евро.

Самата сграда в момента се намира в окаяно състояние, но в нея ще бъде вложена сумата от 5.5 млн. евро за реставрация, която ще бъде ръководена от специалиста в тази област архитект Фредерик Дидие. Самият дворец Версай пък ще получава не постоянен наем, а процент от приходите на хотела.

Ако идеята за превръщането на сграда от Версай в хотел се окаже успешна, то Центърът за национални паметници на Франция ще предприеме подобни действия за още 20 архитектурни и исторически паметника, сред които и кралският дворец Шато де Фонтенбло.

Снимки: psychs, mtl_shag и rebarros

Галерия Версай
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg