Автор: admin
Публикувано на: 19.10.2010 10:56:02

Рейтинг:

Crowne
Международната асоциация на специалистите в туризма Skaal International обяви хотел Crowne Plaza, намиращ се в датската столица Копенхаген, за „най-зеленият” хотел в света. Той получи приза EcoTourism Award за образцови екологични показатели в хотелиерския бизнес.

Хотелът е разположен в предградието Орестад и в своята работа използва най-различни методи за намаляване на вредите върху околната среда. Така например, той разполага с най-голямото съоръжение за събиране на слънчева енергия в северните страни, монтирано върху сграда.

Освен това, всички крушки в Crowne Plaza Copenhagen Towers са енергоспестяващи, а тоалетните принадлежности са от биоразградими продукти. Храната в ресторанта към хотела пък се приготвя само от местни продукти, а остатъците от нея се използват за наторяване и производство на биогорива.

Гостите на хотела също могат да дадат своя принос за опазването на околната среда във фитнес центъра. Там уредите са свързани със специален генератор за електричество, а ако имате достатъчно физическа възможност и произведете определено количество енергия, получавате безплатна вечеря.
Читателски коментари

Ирина 2010-10-19 21:46:13 0 отговори

Ирина

Това с въртенето на колело във фитнвса най-много ми хареса. Браво на хората.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg