Автор: admin
Публикувано на: 16.10.2009 12:42:49

Рейтинг:

Десетте
Специално за любителите на уединени почивки, Forbes Traveller публикува списък с десет места в света, където туристите могат да релаксират възможно най-отдалечени от цивилизацията.

Едно от местата, които набира изключителна популярност през последните години, е екскурзия до Антарктида. Круиз до там ще ви потопи в царството на блестящ бял лед и небесно сини води, където може да видите китове, пингвини и тюлени. Най-подходящото време за посещение на Ледения континент са месеците декември и януари, когато слънцето не залязва.

Второто място в списъка на Forbes Traveller е Папуа Нова Гвинея, която по брой на видовете бозайници, птици и жаби задминава дори Австралия. Страната предлага на туристите възможност да срещнат разнообразни животни, както и настаняване в хотели, разположени максимално далеч от цивилизацията

Монголия също има какво да покаже на феновете на самота. Тя привлича туристите с възможността да прекарат екзотични нощи в юрта и да посетят основната атракция – пустинята Гоби, заемаща 30% от страната. Типичните за Монголия пейзажи са безкрайни степи, пясъчни дюни и скални масиви, на чиито фон се забелязват множество планински кози, рисове, барсове, сърни и други животни.

Джунглата на Амазонка е най-богатото място на животински видове, като всеки десети представител на световната фауна обитава тези тропически гори. Тя предлага множество нестандартни развлечения, сред които къпане с розови делфини и лов на пирани.

Шотландия е рай за тих и съзерцателен отдих. Забележителни пейзажи на хълмове, полета, езера и водопади има по цялата страна, за която са характерни островите в сладководни езера и тези, които се появяват над повърхността при отлив на водата. Почивката тук действа изключително релаксиращо и зарежда хората с много енергия.

Великата синя дупка, намираща се до бреговете на карибската държава Белиз, е най-голямото природно образувание от този тип. Дупката е изключително популярна сред гмуркачите и е определена от световноизвестния мореплавател и изследовател на океаните Жак-Ив Кусто като едно от десетте най-добри места за гмуркане.

Най-големият по територия щат на САЩ, Аляска, предлага пътувания до все още неизследвани територии, при това през всички сезони. Туристите тук могат да практикуват риболов, алпинизъм, гребане или каране на ски. Най-популярната дестинация сред туристите е Националният парк Денали, където се намира най-голямата планина в Северна Америка, Маккинли, населявана от разнообразни животни – от норки и хамелеони до мечки и белоглави орли.

Островите от панамския архипелаг Лас Перлас разполагат както с тропически плажове, така и с гъсти джунгли, с разнообразна фауна. Тук се срещат множество папагали, глигани и сърни, а бреговете са населявани от черна риба меч и гигантски скариди. Освен всичко това, островът се намира само на 50км. от столицата Панама Сити.

Габон предлага незабравима почивка сред африканския буш, както и възможност за посещение на всеки от 13-те национални резервата, разположени в Западна Африка, в които живеят хипопотами, застрашени от изчезване горили и кожести костенурки.

На тези, които искат да видят с очите си Големия бариерен риф, се препоръчва един от най-популярните курортни градове в Австралия - Арли Бийч. Ако все пак желаете да се отдадете на по-голямо усамотение, то трябва да се насочите към островите Уитсъндей, които са 74, всички разполагащи с плажове с бял пясък, но само 8 от тях са населени.

Снимка: flickr.com
Десетте най-добри места за усамотен отдих
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg