Автор: admin
Публикувано на: 18.09.2009 13:06:04

Рейтинг:

Десетте

Обикновено когато хотелите са разположени в близост до плаж, наличието на басейн към тях е една не особено важна екстра. В някои случаи обаче, формата и местоположението му могат да направят почивката незабравима. Именно това е подтикнало сайта за резервации на хотели, Trivago.it, да състави списък с десетте най-красиви хотелски басейна в света.

Когато се потопите в басейна на Intercontinental Hotel в Хонг Конг (снимка 1), пред вас се открива неповторима гледка към мегаполиса.

Adler Dolomiti Spa & Sport Resort в Сейнт Улрих (снимка 2), намиращ се в сърцето на Доломитите в Южен Тирол, предлага на своите гости басейн със загрята до 35 градуса солена вода, който разполага с горещо джакузи и от него се разкрива панорамна гледка към Алпите.

На тропическия остров Бали, в хотел Ubud Hanging Gardens (снимка 3), функционира басейн на няколко нива, до който се предоставя възможност за достъп, освен на гостите на комплекса, и на всички желаещи да се насладят на неповторим релакс.

В Al Gran Hotel La Florida (снимка 4), намиращ се в горната част на Барселона, гостите могат да отпуснат в направения изцяло от стомана 37-метров басейн, който преминава през градината, ресторанта и спа-центъра на комплекса.

Петзвездният хотел Cavo Tagoo (снимки 5 и 6), на гръцкия остров Миконос, разполага с един от най-внушителните басейни в света. През деня гостите имат усещането, че той се слива с хоризонта, а когато настъпи нощта, споменът за излежаването на шезлонгите, които буквално са вградени в него, със сигурност се запечатва завинаги в съзнанието им.

Hotel Rogner Bad Blumau (снимка 7) се намира в австрийската провинция Щайермарк и разполага с изключителна каскада от басейни, които се пълнят с вода от горещ термален извор. Гостите могат също да отпускат потопени в поточета със солена вода и да изгонят напълно всички мисли от главата си.

В Коста Калма (Испания) е разположен хотелът Rio Calma (снимка 8), чието оформление на басейните му е едно от най-красивите по цялото испанско крайбрежие. Белите пясъци на намиращия се наблизо плаж допълнително засилват приятното чувство в туристите.

Клиентите на Golden Nugget Hotel в Лас Вегас (снимки 9 и 10) имат уникалната възможност да се пуснат по най-впечатляващата водна пързалка в света, чийто тунел преминава директно през гигантски аквариум, в който плуват множество морски обитатели, сред които скатове и акули.

Enchantment Resort and Mii amo Spa (снимка 11) се намира в Аризона (САЩ), насред червените скали на Гранд Каньон. Самата архитектура на хотела наподобява до голяма степен скалите, поради което разположеният в средата на комплекса басейн кара гостите да се чувстват все едно са в оазис, насред огромната пустош.

Atlantis на Бахамите е един от най-внушителните хотели, следователно е съвсем нормално да предлага неповторими водни удоволствия. Наред с няколкото зашеметяващи басейна, хотелът разполага също със залив на делфините и аквариум, чиито обитатели могат да се наблюдават от някои хотелски стаи (снимка 13). Освен това, в комплекса има водна пързалка, включваща 28-метров тунел, минаващ под водата (снимка 12).

Читателски коментари

pavel - www.travelblog.bg 2009-09-21 10:26:03 0 отговори

pavel - www.travelblog.bg

Списъкът е правен от Trivago.it, нормално е да има тенденциозност към хотели с конкретно местоположение.

Vess 2009-09-21 06:28:30 0 отговори

Vess

Mn zabludeni, Atlantis, v Bahamas e #1,nishto ne kazva za marzelivata reka tam-baseyn s te4enie blizo 2km(dva kilometra:)). drugite baseyni sa v Cancun, v Grand Oasis ima 15 saedineni baseyna, Vegas, Mandalay Bay - strahoten, s pyasak i valni. Pisha dvoyka na jurnalista, ne si e napravil domashnoto:)

Ася 2009-09-19 23:35:31 0 отговори

Ася

Басейнът на остров Миконос направо ме разби. Уникален е особено през нощта.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg