Автор: admin
Публикувано на: 29.10.2010 18:12:16

Рейтинг:

Хотел
Бутиковият хотел La Residencia, разположен в планината Трамонтана в северозападната част на испанския остров Майорка, стартира уникален проект за възстановяване на вековни маслинови гори.

Хотелският комплекс се простира на 130 000кв.м., като голяма част от тази площ представлява планински разклонения, по които в продължение на стотици години е имало маслинови гори и рожкови дървета.

През последните 50 години маслиновите гори са много занемарени, но напоследък се забелязва завръщане на обществото към истинските стойности в живота и консумация на екологични продукти, поради което правилното използване на земята се превръща в приоритет.

Хотел La Residencia е подписал споразумение с местните земеделски производители за съвместна работа по възстановяване на горите в планината. В момента маслиновите дървета се почистват от бурените и храстите, които ги задушават.

Освен това, дърветата се подрязват, за да могат да дават повече реколта, която от своя страна ще се използва за производство на екологичен зехтин. След няколко години хотелът планира да регистрира собствена търговска марка и под нея да продава продуктът. Имайки предвид дългата история на хотела и това, че е част от веригата Orient-Express, той със сигурност ще има уникален вкус.

В пределите на комплекса има и малка бадемова гора, която също ще бъде възстановена, а реколтата от нея ще се използва от главния готвач на La Residencia за приготвянето на вкусни десерти. Имайте предвид, че зеленчуците, плодовете и билките, предлагани в ресторанта са собствено биопроизводство. Изненадите обаче съвсем не свършват дотук, тъй като управата на хотела е закупила стадо планински овце и четири магарета.
Галерия Hotel La Residencia
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg