Автор: desci
Публикувано на: 20.04.2011 21:02:23

Рейтинг:

Хотел

В центъра на чешката столица се намира един от най-добрите петзвездни хотела в града – Hotel Palace. Както подсказва и самото име, хотелът е истински палат – луксът и удобствата в него карат посетителите да се чувстват като кралски особи.


Hotel Palace е построен през 1909 г. в стил Art Nouveau. Дизайнът му е дело на Франтишек Булдра. Хотелът става център на културния живот в Прага през 1924 г., когато известната Жозефина Бейкър е един от редовните му гости. Енрико Карузо е друг от специалните посетители. От 1986 г. до 1989-та хотелът е напълно реновиран и оттогава е номер едно в чешката столица. Последната реновация е от 2006 и 2007 г. Списъкът с известни гости на хотела включва още Боб Дилън, Луис Армстронг, Жаклин Кенеди Онасис и др.


Hotel Palace разполага със 114 елегантни стаи и 10 луксозни апартамента, обзаведени със спални или с две отделни легла. Всички стаи са с климатици с индивидуален контрол, директни телефонни линии, телевизия с 40 канала и бърз интернет. В стаите има още работно бюро, сейф, мини бар и безплатно зареждане с кафе и чай.


Основният ресторант на хотела - Gourmet Club restaurant е сред 10-те най-добри ресторанта, според Michelin Guide, предлагащи международна кухня в Прага. Закуската се поднася в L’Epoque Restaurant, а Café Palace предлага и обяд.


Hotel Palace е предпочитано място за различни типове събития. Конферентната зала, разположена на осмия етаж, е с естествена светлина и е подходяща за провеждане на събития с капацитет до 200 души. В допълнение има още 6 помощни по-малки зали, които могат да се ползват за паралелно протичащи мероприятия.


Гостите на хотела могат да ползват безплатно сауната, фитнеса и СПА центъра или да се насладят на екзотичния JAVA Princess масаж.


Освен централното си разположение, хотелът има още едно важно преимущество – разстоянието от него до международното летище на Прага - Ruzyne е само 18 км.


Снимки: Hotel Palace

Галерия Hotel Palace, Прага
Хотел Palace в Прага
Хотел Palace в Прага
Хотел Palace в Прага
Хотел Palace в Прага
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg