Автор: vladi
Публикувано на: 03.01.2011 10:12:29

Рейтинг:

И

Румъния е поредната държава, в която се появи хотел, изграден изцяло от лед. Така нареченият Lake Balea Ice Hotel се намира в Карпатите и както и сами се досещате от името му е разположен до живописното езеро Балеа.

Както и при останалите ледени хотели по света, температурата се поддържа постоянно 2 градуса по Целзий, която е оптималната, за да може едновременно да не се топи съоръжението и на хората да не им е прекалено студено.

Lake Balea Ice Hotel разполага с 14 стаи за гости, като ледените легла в тях са покрити с животински кожи, а на всеки турист се предоставя допълнително и спален чувал. Леденият бар и скулптурите пък са вдъхновени от творби на популярния румънски скулптор Константин Бранкузи.

Хотелът предлага невероятната възможност в него да се провеждат сватбени тържества, като дори може да бъде сключен църковен брак в Ледената църква. Съоръжението ще функционира до месец май, а сред възможностите за допълнителни развлечения са каране на кънки върху лед, спускане със ски и управление на моторна шейна.

Галерия Ice Hotel Romania
И румънците се сдобиха с леден хотел
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg