Автор: desci
Публикувано на: 10.03.2011 09:05:59

Рейтинг:

IMEX

Ранна пролетна утрин. На летището във Франкфурт кацат десетки самолети. Усмихнати момичета в червено упътват пристигащи групи хора от цял свят към чакащите автобуси. Всички са забързани, балансирайки куфари, чанти и документи. IMEX – едно от най-значимите изложения за конферентен и инсентив туризъм в света, започва. Изложение, което професионалистите в туристическия бранш очакват цяла година. За три дни Франкфурт се превръща в столица на туризма и там си дават среща няколко хиляди от най-добрите в бранша.

През 2011г. изложението ще се проведе от 24 до 26 май. Организаторите очакват по-голям брой изложители и „купувачи”, или както те наричат хората от агенциите, участващи в организирането на бизнес пътувания, събития и инсентив пътувания – hosted buyers. Цифрите за 2010г. са красноречиви и потвърждават факта, че IMEX във Франкфурт е предпочитаното събитие в този бранш - 3 500 изложителя, представляващи национални и регионални туристически бюра, големи хотелски вериги, авиокомпании, туристически агенции, доставчици на услуги и др. от 157 държави и 3 800 купувачи от повече от 60 държави. Посетителите на изложението за трите дни през 2010-та са били 9 000.

Наградите, които изложението е спечелило до момента са много, като между тя са: Corporate Order на Skål Merit за 2010-та, награда за най-добро туристическо изложение за 2006-та и 2007г., награда за най-добро търговско изложение на годината за 2006-та - AEO Excellence Awards, награда за най-полезно за посетителите изложение - Best Visitor Experience.

IMEX може да се похвали не само с близо 10 годишната си история и увеличаващия се брой посетители всяка година. Изложението си е извоювало голям респект и поради факта, че организаторите се съобразяват със световните тенденции за опазване на околната среда и провеждат редица инициативи, радващи се на успех.

Една от зелените инициативи на IMEX е повторното използване на USB стикове. Под мотото "Share your Spares" изложителите и посетителите на IMEX са насърчавани да донесат своите използвани и изчистени USB стикове във Франкфурт, за да бъдат изпратени в училища в Индия, където ще бъдат използвани от децата. Поканените от организаторите купувачи са насърчени да пътуват с влакове, незамърсяващи атмосферата с въглерод, автобуси, задвижвани с био горива и където е възможно да ползват обществения транспорт. В допълнение, материалите, използвани по време на изложението се рециклират. За 2010г. са рециклирани 87.01% от всички използвани материали. IMEX са и единствените в бранша, които раздават ежегодно зелени награди – Green Awards.

IMEX е място, където професионалисти от туристическия бранш от цял свят се срещат, за да сключват сделки и обменят опит. Бизнес срещи, презентации, семинари и работни срещи – така протичат дните на изложението. Това очакват и получават всяка година и изложителите, и купувачите, както и посетителите. В допълнение, събитието се отразява от десетки журналисти, като за тях има отделна програма със съпътстващи събития. Няма да повярвате, но от IMEX са се погрижили и за душевното равновесие на участващите в изложението, предлагайки не само освежителни напитки и снаксове, а и сутрешен клас по йога под мотото „Събудете сетивата си”. Така че,  ако сте пропуснали, сега е моментът да заявите желанието си за участие в изложението или просто да планирате посещение на Франкфурт между 24 и 26 май.

За тези от вас, които няма да успеят, IMEX 2012 ще се проведе от 22 до 24 май, а новата инициатива на изложителите IMEX America ще се проведе от 11 до 13 октомври тази година в Лас Вегас.

Галерия IMEX
IMEX Франкфурт – повече от изложение
IMEX Франкфурт – повече от изложение
IMEX Франкфурт – повече от изложение
IMEX Франкфурт – повече от изложение
Читателски коментари

Анонимен 2011-03-10 19:22:35 0 отговори

Анонимен

Много ми харесва

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg