Автор: admin
Публикувано на: 29.04.2009 23:30:52

Рейтинг:

Ирак

Иракските власти обещаха да отворят за посетители един от центровете на древната шумерска цивилизация – Ур. Градът се намира в близост до съвременния град Ен Насирия и авиобазата Али, а древните селища на неговата територия датират от VI-V в. пр.н.е.

На 13-ти май американските войски ще напуснат базата и от този момент иракските власти ще отворят за археологически разкопки територията, достъпът до която беше спрян през 2003г.

Една от основните забележителности в древния град Ур е чудесно запазеният зигурат, който е бил построен в чест на лунния бог Нан. Той, както и много други древни съоръжения са били разкопани през 20-те и 30-те години на миналия век от британския археолог Леонард Уули.

Територията на съвременен Ирак е била център на много цивилизации. Тази земя е обитавана от незапомнени времена и буквално е напоена с легенди и митове. Поради богатата си история и уникалните исторически, културни, археологически и религиозни паметници, Ирак се смята за едно от най-интересните места в Азия, но след трагичните събития и размирици от края на 20 век, туризмът замира.

Снимки: wikimedia.org 

Ирак отваря за посетители древния град Ур
Ирак отваря за посетители древния град Ур
Ирак отваря за посетители древния град Ур
Ирак отваря за посетители древния град Ур
Ирак отваря за посетители древния град Ур
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориBooking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg