Автор: admin
Публикувано на: 13.01.2009 12:58:04

Рейтинг:

Кицбюел

Популярният зимен курорт Кицбюел се намира в австрийската провинция Тирол и е разположен между планините Ханенкам и Кицбюел Хорн. Той е само на 80км. от Залцбург и на 95км. от Инсбрук, а надморската му височина е от 800 до 2000 метра.

Ски курортът разполага с леглова база само за 7 766 човека, което го прави предпочитана дестинация от много известни личности, а местните жители наброяват 8 437 души.

Ежегодно Кицбюел се посещава от над един милион туристи, като метеорологичните условия позволяват  да се карат ски чак до средата на месец април. Курортът разполага с писти с обща дължина 168км., което го превръща в един от най-големите ски центрове в Света.

Освен с провеждащите се многобройни състезания по ски и други зимни спортове, Кицбюел е известен и с това, че е домакин на тенис турнира Austrian Open през летния сезон, когато е предпочитана дестинация от туристите, търсещи спокойствие сред природата.

В Кицбюел се провежда ежегодно и фестивалът за ретро автомобили „Kitzbüheler Alpenrallye”, който датира от 1988г. Курортът е популярен също с честите си концерти и други културни мероприятия, както и с атракциите и забавленията, които предлага нощният му живот.

Имотите в Кицбюел са най-скъпите в цяла Австрия. От 2005г. насам те са се удвоили, като цени от по 20 милиона евро за къщичка се считат за съвсем нормални.Основната причина за това са големият брой известни личности, които имат жилища тук, както и руските олигарси, готови на всичко, за да придобият имот в курорта.

Снимки: Kitzbuehel.com, mondial.at и Flick.com

Галерия Кицбюел
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg