Автор: admin
Публикувано на: 26.11.2009 16:06:45

Рейтинг:

easyJet, четвъртата по големина европейска авиокомпания, подготви своя празничен календар с интересни коледни и новогодишни събития. Изкушените да прекарат празниците в чужбина могат да резервират пътувания до Лондон, Мадрид, Милано или Манчестър, на цени, започващи от 31.99 евро за еднопосочен билет, и да се насладят на празнична атмосфера и впечатляващо посрещане на новата година. 

Лондон предлага разнообразие от възможности за забавление през този сезон. От средата на ноември до началото на януари част от прочутия Хайд Парк в Лондон се превръща в зимната атракция „Winter Wonderland”. Децата могат да се срещнат с Дядо Коледа и да поръчат своите подаръци, ако са били послушни през годината, да се повозят на Виенско колело или да се пързалят с кънки.

На 3-ти декември ще бъдат запалени светлините на коледното дърво на „Trafalgar Square”, с което се поставя началото на коледните тържества в Лондон. Дървото на „Trafalgar Square” се превръща в една от най-популярните градки атракции, символизиращи коледния дух и настроение в британската столица. Половинвековно коледно дърво се дарява по традиция в знак на приятелство от кмета на град Осло. Тълпи посетители, коледни певци и минувачи се събират всяка вечер при декорираното в норвежки стил дърво, пеят традиционни и съвременни коледни песни и отправят своите пожелания за идващата година.

Новогодишната вечер в Лондон също обещава незабравими емоции. Тържествена заря ще озари „Окото на Лондон” („London Eye”) точно в полунощ на 31-ви декември, когато часовникът на „Big Ben” отброи последните секунди на 2009 година. В продължение на 15-ина минути празничните илюминации ще озаряват централната част на Лондон, като най-добрите места за наблюдение са моста при Парламента „Westminster” и северната част на Темза срещу „Окото на Лондон”. За да усетите силата и красотата на илюминациите, вижте миналогодишното светлинно шоу на видеото горе.

Модната столица Милано също е леснопостижима с полетите на easyJet. Ако решите да прекарате там празниците, местата, които си заслужава да се посетят са занаятчийското изложение „Milan’s Christmas Craft Fair” ( на ит. „L’Artigiano in Fiera”), където могат да се намерят оригинални идеи за коледни подаръци от цяла Италия, Европа, Азия, Африка и Латинска Америка. Новогодишната вечер, позната още като „La Fiesta di San Silvestro" е събитие, което не трябва да се пропуска.

За хората, обичащи по-топли дестинации, Мадрид е подходящият избор за посрещане на празниците. За децата традиционно се организира детски коледен свят през месеците декември и януари - „Ciudad de los Niños”, с редица театрални и куклени представления, приказни и танцови етюди. На 24-и декември испанците почитат „Nochebuena” (Бъдни вечер), който е най-важнияt семеен празник. Коледният пазар „Madrid Christmas Market” посреща хилядите туристи и местни посетители на емблематичния площад „Plaza Mayor”. По време на новогодишната вечер „NocheVieja” до полунощ хората са по домовете си, а в полунощ се събират на площад „Puerta Del Sol” и спазват местната традиция за изяждане на 12 гроздови зърна, по едно за всеки удар на часовника, за да имат късмет през новата година.

easyJet лети директно от София до централни летища в Европа, осигурявайки гарантиран комфорт и приятно пътуване във въздуха с някои от най-новите самолети от фамилията Ербъс.

Повече информация за полетите може да намерите на уеб-страницата на авиокомпанията www.easyjet.com, където има и изчерпателни пътеводители за всичко, свързано с вашия престой в чужбина - основни факти за градовете, карти, важни адреси, забележителности и забавления.
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg