Автор: desci
Публикувано на: 28.03.2011 11:02:17

Рейтинг:

Конференция

В Бангладеш започна международна конференция, посветена на влиянието на климатичните промени върху планетата. Конференцията е пета по ред и се провежда в Дака, Бангладеш. На конференцията се очакват повече от 250 делегати, които ще споделят опита си как да бъдат предпазени уязвимите общности по света от влиянието на климатичните промени.

 

Сред участниците в събитието са Сажендра Пачаури, председател на вътрешноправителствената експертна група по промените в климата, Юсуф Насеф от Рамковата конвенция на Обединените нации по изменението на климата, Атик Рахман, изпълнителен директор на Бангладешкия център за изследвания и Салеемул Хък от Международния институт за околната среда и развитие.

 

Международната конференция е организирана от Бангладешкия център за изследвания и Международния институт за околната среда и развитие. След три дни посещения в застрашени райони на Бангладеш, където се извършват проекти за адаптация, в конференцията са включени и 4 дни за дискусии. Природните катаклизми – появяващи се морета, екстремни атмосферни условия, топящи се ледници и др. - оказват застрашително влияние върху най-бедните общности в света.

 

На конференцията експерти ще обменят добри практики, свързани с проекти за адаптация в различни райони – високопланинските райони на Непал и Перу, крайбрежието на Бангладеш, Фиджи, Филипините и др. Идеята на организаторите е да привлекат вниманието на правителствата, спонсорите и гражданските организации към различни начини, по които да се помогне на бедните общности да устоят на климатичните изменения.

 

Продължавайки темата на конференцията и пренасяйки я в Африка, от 15 до 20 май тази година в Лусака – столицата на Замбия, ще се проведе конференция по промените в климата и тяхното влияние върху африканския туризъм. Темата на конференцията е „Посрещане на предизвикателствата на климатичните изменения пред туризма в Африка и Развиващия се свят”. Очакват се представители на туристическата индустрия от 40 държави.

Конференция по промените в климата в Бангладеш
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg