Автор: admin
Публикувано на: 06.03.2009 02:27:44

Рейтинг:

Коста
Министерството на здравеопазването в Коста Рика заплашва да закрие най-популярната туристическа дестинация в страната – Националният парк Мануел Антонио, поради нехигиеничното му състояние.

При посещение на международна комисия са установени множество нередности. Обществените тоалетни в парка не отговарят на нормите, а отпадъчните води се събират в езеро, от което се отичат директно в океана. Проби, взети от изкуствено езеро, пък са показали наличие на опасни бактерии.

В парка са открити също множество изоставени стари автомобили, в които се развъждат комари, пренасящи зарази по хората и животните. Що се отнася до информационните табели те са или много стари и ръждясали или просто липсват.

С отстраняването на нарушенията се е ангажирало Министерството на околната среда и водите. То трябва да изгради санитарни помещения според международните стандарти, да елиминира заразените водоизточници и да отстрани всички останали нередности.

Националният парк Мануел Антонио се намира на 180км. от столицата Сан Хосе и се простира на площ от 16кв.км. Той се посещава ежегодно от над 150 000 туристи, като входната такса за него е 11 евро. Приходите обаче отиват във фонд, който ги разпределя между всички паркове в страната.

Снимка: flickr.com
Коста Рика може да закрие националния си парк
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg