Автор: admin
Публикувано на: 07.04.2009 13:54:53

Рейтинг:

Крайбрежията
Организацията Ocean Conservancy обяви резултатите от последното почистване на бреговете на океаните и моретата в света, което се проведе през месец септември 2008г. В инициативата са взели участие 400 000 доброволци, които са събрали 3 175 тона боклуци.

Според данните, които станаха известни преди няколко дни, броят на събраните фасове от цигари наброява 3,2 милиона, на найлоновите торбички - 1,4 милиона, на опаковките от храни – 924 хиляди, на пластмасовите чашки – 923 хиляди и на автомобилните гуми - 26 585. По време на акцията са намерени и 268 морски животни, оплетени в рибарски мрежи, 175 от които са били мъртви, а останалите са настанени за лечение в клиники.

Основните замърсители на бреговете са хората, решили да си направят пикник на плажа, които оставят огромни количества боклук след себе си, както и жителите на крайбрежните райони в бедните страни, които не мислят изобщо за природата и околната среда.

Почистването на океанските и морски брегове се организира ежегодно от Ocean Conservancy от 1986г. насам. Стартът на следващата акция е предвиден за 19-ти септември тази година.
Галерия Плажове
Крайбрежията по света станаха по-чисти
Крайбрежията по света станаха по-чисти
Крайбрежията по света станаха по-чисти
Крайбрежията по света станаха по-чисти
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg