Автор: admin
Публикувано на: 18.02.2009 02:11:44

Рейтинг:

Круиз
Круизните пътешествия до Северния полюс стават все по-популярни с всяка изминала година. Туристите са привлечени както от идеята да посетят уникалната географска точка, така и от възможността да видят нейните обитатели - моржове, тюлени, бели мечки и други.

Желаещите да предприемат подобно незабравимо и уникално пътешествие могат да го направят само през месец юли, като неговата цена е доста солена. Екскурзията е с времетраене 16 дни, а минималната сума, която ще трябва да платите е 22 690 щатски долара.

Разбира се, за такова пътешествие е необходим наистина надежден кораб, който да гарантира сигурността на пътниците и екипажа. Има няколко ледоразбивача, на които може да се спрете, но най-сигурният е „50 Years of Victory”, който е бил най-големият в света до 2007г.

Плавателният съд е построен през 1993г. в „Балтийски завод” в Ленинград и плава под руски флаг. Той се захранва от два ядрени реактора, произвеждащи мощност от 750 000 конски сили. Корабът има неръждаем метален корпус широк 5 метра, който е в състояние да разбива лед с дебелина 2.5 метра.

В „50 Years of Victory”  има място за 128 туристи, на които им се предоставят доста удобства и развлечения по време на пътешествието. Ледоразбивачът разполага със закрит басейн, сауна, фитнес център, тенис корт и дискотека. Когато пристигнете на ледения континент, ще можете да го разгледате с хеликоптер и да слушате лекции за него, изнесени от учени.
Круиз до Северния полюс
Круиз до Северния полюс
Круиз до Северния полюс
Круиз до Северния полюс
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg