Автор: admin
Публикувано на: 08.04.2009 13:54:06

Рейтинг:

Малдивите
Властите на република Малдиви са взели решение да се борят с кризата, насочвайки се към привличане на повече туристи, чрез развитие на инфраструктурата и подобряване на инвестиционните условия.

Планирано е до 2012-та бъдат пуснат още фериботни линии, а до 2014г. да се изградят пет нови летища в архипелага. Целта на тези две стъпки е да се улесни достъпът на туристите до отделните острови.

Правителството на страната е решило също да увеличи максималния срок за аренда на остров, на който има изграден хотел, от 35 на 50 години, като в момента броят на тези острови е 93, от общо 1 200-те, разположени в архипелага.

Министърът на туризма, изкуството и културата на Малдивите Ахмед Али Савад поясни, че в останалите случай островите могат да бъдат наети за 99 години, както е и в момента. Това е често срещана практика сред много заможни хора, които ги превръщат в свои втори домове.

Друга важна крачка, която ще предприеме правителството е модернизирането и разрастването на хотелския сектор, като до 2012г. броят на местата за почивка трябва да бъде увеличен от сегашните 21 000 на 36 000. Тази година на един от островите ще отвори врати хотел на Hilton, който ще е под марката Waldorf.
Малдивите ще привличат повече туристи
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg