Автор: admin
Публикувано на: 24.05.2009 22:45:20

Рейтинг:

Малдивите
Преди около месец Ви информирахме за намеренията на република Малдиви да привлича по-голям брой туристи и за изготвения от правителството на страната план, включващ реализация на мащабни инфраструктурни проекти и увеличаване срока, за който се дават под аренда островите с изградени на тях хотели.

Преди няколко дни Малдивите обявиха и други свои проекти, също част от този план, според които страната ще поема по-голяма отговорност по отношение на опазването на околната среда и ще се постарае да повиши качеството на предлаганите услуги.

Една от основните цели е всички местни хотели да преминат изцяло към използване на слънчеви и вятърни енергийни източници. Като пример за това президентът на страната Мохамед Нашид посочи отворилия наскоро врати хотел Soneva Fushi, който освен, че използва чиста енергия, е построен изцяло с екологични материали, в двора му се отглеждат плодове и зеленчуци, а климатичната система се поддържа чрез студена вода от дъното на океана.

Правителството на Малдивите предвижда също изграждане на няколко тризвездни хотела, в които да отсядат по-неплатежоспособните туристи. През 80-те години на миналия век тук е имало истински бум на евтините хотели, но в последствие те са били преустроени, за да отговарят на петзвезден лукс, което обаче е покачило значително цената за престой.

Властите на островната държава са взели и едно друго, изключително важно решение. В най-скоро време на Малдивите ще могат да сключват браковете и чужденци, което със сигурност ще привлече много двойки, желаещи да минат под венчилото на някой от островите. До момента това беше забранено от ислямското законодателство.

И последно, но не и по важност решение, е забраната за лов на акули в крайбрежните води на Малдивите, за което страната получава похвали от много екологични организации.
Малдивите стават по-отговорни и екологични
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg