Автор: admin
Публикувано на: 04.02.2010 10:34:40

Рейтинг:

Мексико
През 2009г. броят на чуждестранните туристи в Мексико е спаднал с 11%, в сравнение с предходната година, като Министерството на туризма в страната отдава това понижение на истерията около свинския грип.

По-притеснителен обаче е фактът, че през 2008-ма приходите от туризъм в Мексико са възлизали на 13,289 млрд. щатски долара, докато през изминалата година те са намалели с повече от 4 млрд. долара.

Международният туризъм е четвъртият по-големина източник на приходи в Мексико, като преди него се нареждат износът на петрол, паричните преводи от мексиканци зад граница и преките чуждестранни инвестиции.

За да възвърнат позициите си в този сектор в Мексико стартират нови интересни проекти за привличане на туристи, насочени главно към еко-туризъм и нови маршрути за посещение на мексиканските градове, включени в Списъка на световното културно и природно наследство ЮНЕСКО.

За да популяризират своите нови предложения, от Министерството на туризма в Мексико са стартирали активни рекламни кампании в няколко перспективни страни, сред които Русия, Индия и Китай. За целта са отпуснати 10 млн. щатски долара.

Снимки: bombarosa, M@ruteclea и kryziz
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg