Автор: vladi
Публикувано на: 03.02.2011 11:24:11

Рейтинг:

Модните

В днешно време пътуването е неразделна част от живота на почти всеки човек от цивилизования свят, затова е нормално да има модни дестинации. Именно поради тази причина, изданието FashionTravel е съставило кратък списък, с актуалните туристически места в света през 2011г.

Списъкът е оглавен от мексиканския град Тулум, намиращ се на слънчевия полуостров Юкатан. Комбинацията от примамлива природа с бели пясъчни плажове и множество интересни маршрути за пътуване, включително посещение на древния град на Маите, превръщат дестинацията в една от най-предпочитаните.

Малкият остров Мавриций, позициониран в западната част на Индийския океан, е тропически рай за тези, които търсят възможност да останат сами със себе си и природата. Напоследък това място задмина по популярност Малдивите и Сейшелските острови, като вече разполага с повече от 80 първокласни хотела. Кораловият риф, който опасва островът, пък привлича множество любители на подводните гмуркания.

От FashionTravel препоръчват през 2011-та да посетите естонската столица Талин, която се превърна в най-интересното туристическо направление във Финландския залив и не случайно е избрана за една от културните столици на Европа. Тук през цялата година се организират концерти, карнавали, изложби и спортни мероприятия, а всички гости на града са впечатлени от калдъръмените улици и прекрасните сгради от средновековието с керемидени покриви.

Сирия пък е едно от най-старите места на планетата, населяващо се и в момента, поради което предлага разнообразни и уникални по рода си исторически маршрути. И докато останалите страни в Близкия Изток стават все по-недостъпни от парична гледна точка, то в Сирия цените са доста приемливи. Така например, таксата за вход за Крак де Шевалие, който се счита за най-големият замък в света, се равнява на 5 щатски долара. Освен това, туристите тук могат да се насладят на чудесна кухня, шумни и богато отрупани пазари, както и на гостоприемството на местните жители.

Когато говорим за модерни дестинации, не можем да се пропуснем Ню Йорк. През 2011-та градът обещава множество събития, тъй като тази година се честват 125-годишнината на Статуята на свободата, 120-годишнината на Карнеги Хол и 100-годишнината на Нюйоркската обществена библиотека.

Исландия
все още се възстановява от тежката финансова криза, която я засегна много сериозно, но пък позволи цените в тази държава да станат значително по-приемливи, като туризмът в страната бележи невиждан ръст. Хората биват привличани от невероятните водопади и гейзери, уникалните плажове от черен пясък и удивителни ледници. До скоро тази дестинация беше достъпна само за богаташите.

Забележка: Снимките са от Исландия, а техен автор е Matt Chapman.

Галерия Исландия
Читателски коментари

Орел - http://www.jivotni.info/2011/01/blog-post_8014.html 2011-02-04 22:18:48 0 отговори

Орел - http://www.jivotni.info/2011/01/blog-post_8014.html

Определено страшно красиви места.Дано някога имам шанса да ги посетя.2010 успях да видя Париж,Франкфурт ще видим тази какво ще посетя :)

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg