Автор: admin
Публикувано на: 15.04.2009 01:51:42

Рейтинг:

Монако

В Княжество Монако беше приета нова стратегическа програма в сферата на туризма, която ще бъде следвана до 2013г.

Градът-държава привлича ежегодно над 5 милиона туристи и възнамерява да затвърди позицията си на идеалано място за индивидуална почивка, от каквато се възползват 77% от общия брой посетители.

Монако разчита изключително много и на бизнес туризма, като новата програма предвижда при развитието на туристическата индустрия да се спазват строги екологични изисквания. Според изказване на принц Албер II, княжеството желае да даде пример на всички останали страни по света в областта на „зеления” туризъм.

Програмата има за цел да подпомогне популяризирането на екологичните марки сред хотелите и компаниите, занимаващи се с организация на конференции. Подобряването на качеството на културните мероприятия също ще играе основна роля в новата стратегия, тъй като тези събития са в основата на местния туризъм.

Предвидено е също да се разширят пешеходните алеи, да се издават „зелени” туристически карти, както и да се въведе официален празник „Ден на зеления туризъм”, по време на който ще има безплатен WiFi достъп до интернет, а порциите в ресторантите ще са по-големи от обикновено.

Снимки: wikimedia.org и bevrichardmartin

Галерия Монако
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg