Автор: admin
Публикувано на: 12.10.2009 12:58:38

Рейтинг:

Мулен
На 6-ти октомври най-популярното кабаре в цял свят, Мулен Руж, отпразнува 120-годишнина от своето основаване през 1889 година, от каталонския импресарио Жозеф Олер.

Мулен Руж се е превърнало в един от символите на френската столица Париж. Разположеното на булевард Клиши кабаре привлича всяка вечер предимно туристи, които се редят с часове на опашки, за да станат свидетели на уникалните шоу програми.

Откриването на Мулен Руж се е състояло точно на 6-ти октомври 1889г., преди началото на Световното изложение, с което е отбелязана стогодишнината от Френската революция, и завършването на Айфеловата кула. Името на кабарето произлиза от емблематичната червена мелница, създадена от дизайнера Леон-Адолф Вилет.

В миналото Мулен Руж се е посещавал както от представители на средната класа, така и от аристократи, сред които се открояват имената на крал Едуард VII, Оскар Уайлд и Пабло Пикасо. Най-популярните звезди от първата трупа на кабарето са Ивет Гилберт, Ла Гулю и Жана Аврил, като картини на художника Анри дьо Тулуз-Лотрек, изобразяващи техните разголени тела, и до днес красят интериора на сградата.

Всеки ден в Мулен Руж се провеждат по две представления, като билетите за тях свършват изключително бързо и никога не остават празни места. Цената на най-евтиния билет е 80 евро, а тази за най-хубавите места достига 400 евро.

Снимка: flickr.com
Галерия Мулен Руж
Мулен Руж стана на 120 години
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg