Автор: admin
Публикувано на: 24.04.2009 01:25:00

Рейтинг:

Музей
През октомври в американския град Сан Франциско ще бъде открит музей на Уолт Дисни, в който ще бъдат изложени всякакви вещи, свързани с великия аниматор.

Инвестицията в така наречения „Walt Disney Family Museum” възлиза на 112 милиона щатски долара, като сумата ще бъде набавена от семейната фондация Дисни и от постъпления от продажба на облигации.

Церемонията по откриването на музея ще започне с реч на най-голямата дъщеря на Уолт Дисни – Дaян Милър, която е и инициатор на проекта. По този повод тя сподели: "Искам хората да се вълнуват и вдъхновяват от всичко, до което се докоснат в музея, но най-вече искам да познават и не забравят личността Уолт Дисни".

В музея ще бъдат разположени и 215 екранни монитора, на които постоянно ще се прожектират филми на Дисни, като те ще са подредени по хронологичен ред. Предвидено е да има също прожекционна зала с място за 120 души, магазин и кафе-сладкарница.

Поради факта, че „Walt Disney Family Museum” няма да бъде с големи размери, достъпът до него ще е много стриктен, като е планирано на всеки 15 минути да бъдат пускани по 60 човека. Очаква се музеят да приема ежегодно над половин милион посетители.
Галерия Уолт Дисни
Музей на Уолт Дисни в Сан Франциско
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg