Автор: desci
Публикувано на: 20.04.2011 09:12:23

Рейтинг:

Музеят

Една от най-знаменателните фигури на пълководци от миналото безспорно е тази на Наполеон Бонапарт. Всички военни стратези и пълководци след неговото време, винаги са сравнявали постиженията си с тези на дребния корсиканец. И наистина, постиженията на Наполеон са невероятни и неговата военна слава е запазена завинаги от разрушителния ход на времето. Ключови думи като „битката при Ватерло”, „битката при Бородино” и „стоте дни на Наполеон”, намират отклик в съзнанието на всеки и днес, като будят у нас желанието да научим нещо повече за този гений на войната.


Сред музеите, посветени на Бонапарт, има един и в кубинската столица – Хавана. През последните три години той беше затворен за посетители, но вече отново е отворил врати, излагайки на показ обновената си експозиция от наполеоновската епоха.


Музеят се намира на улица San Miguel в район Vedado, в центъра на Хавана. Разположени на четири етажа в прекрасен дворец във флорентински стил, експонатите на музея наброяват повече от 8 000. В експозицията са включени картини, скулптури, дрехи и оръжия от времето на Наполеон, както и библиотека, разполагаща с 5 000 тома на испански, френски и английски език. Можете да видите оръжията, които Наполеон е носил по време на битката при Бородино, както и далекогледа, който е използвал на остров Света Елена.


Всъщност, Наполеон никога не е бил в Куба. Идеята за експозицията възниква след като неговият лекар – Франческо Антоммарчи, донася в Куба посмъртната маска на диктатора след неговата смърт на о-в Света Елена и тя става център на експозицията. Музеят е отворен за посетители в понеделник от 10.00 до 13.30 часа и от вторник до събота от 10.00 до 17.00 часа.


Снимка: ask.com

Музеят на Наполеон в Куба отново отворен за посетители
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg