Автор: admin
Публикувано на: 06.12.2010 15:01:34

Рейтинг:

На

По случай завръщането на гърбатите китове около хавайския остров Мауи, Фондът за защита на тихоокеанските китове е организирал специален фестивал, който стартира на 26-ти ноември и ще продължи чак до 15-ти май 2011г. Имайте предвид, че предишното такова събитие е привлякло над 25 000 туристи.

Точно по средата на фестивала, на 5-ти февруари, се празнува Денят на кита. Тогава местните ресторанти ще приготвят специални ястия, а по улиците на острова ще има парад. Всички спечелени пари през този ден ще бъдат дарени на морска образователна програма, създадена от студенти в Мауи.

На 5-ти февруари ще се проведе и инициативата „Бягане за китовете”. Участниците в нея трябва да изминат разстояние от 5 километра, чрез тичане или бързо ходене. Имайте предвид, че за децата отсечката е дълга само 2 км.

По време на фестивала ще се състои и четиридневно мероприятие, наречено „Любовта на китовете”. То ще се проведе в дните преди Свети Валентин, като на 11-ти февруари ще има голям концерт, в който ще участват много хавайски изпълнители, а за 12-ти е предвидена подробна лекция за живота на китовете.

Снимки: flickr.com

На остров Мауи се провежда Фестивал на китовете
На остров Мауи се провежда Фестивал на китовете
На остров Мауи се провежда Фестивал на китовете
На остров Мауи се провежда Фестивал на китовете
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg