Автор: admin
Публикувано на: 26.06.2009 13:26:42

Рейтинг:

На

Най-добрият начин да се запознаете с живота на екзотичните морски обитатели е да се потопите под водата. Такава възможност вече се предлага и на туристите, почиващи на остров Бора Бора.

Най-популярната местна агенция за организиране на забавления и приключения - Moana Adventure предлага подводна разходка, която в момента е най-търсената услуга. Желаещите туристи биват откарвани с малки лодки през лагуната директно към бариерния риф, в който има идеални условия за развитие и растеж на корали и други екзотични морски обитатели.

Първоначално пътешествието не се различава от подобните по цял свят, но когато ентусиастите свикнат с красотата на подводния рай, придружаващите ги професионални водолази ги съпровождат до местообитанието на черноперите акули.

За тези, които никога не са плували с акули, това е наистина сериозен шок, но страхът от морските хищници не си струва. Черноперите акули са напълно безвредни, като в цялата история на Бора Бора няма случай на нападение срещу хора, поради факта, че те имат предостатъчно храна.

В допълнение към това екстремно изживяване, от Moana Adventure предлагат възможност на желаещите да се насладят и дори да участват в танците на скатове. Въпросните животни са изящни, грациозни и напълно безопасни морски създания, като комуникацията с тях дава на хората незабравимо изживяване и положителни емоции.

За тези, който се страхуват от идеята за потапяне в дълбините на морето, са предвидени разходки с лодки, който са със стъклени дъна. Пътуването е с продължителност час и половина, като през това време освен, че наблюдавате морските обитатели през стъклото, екскурзовод Ви дава информация за всяко едно създание, което видите.

Разходка с лодка струва 44$, а гмуркане при акулите – 73$. Ако желаете да наемете лодка за половин ден, на която могат да се съберат максимум 4 човека, цената е 578$, а за цял ден – 706$. В тези суми влизат охладителни напитки и бутилка първокласно шампанско, а срещу допълнително заплащане се предлага и обяд.

Снимки: trotz98 и tresca_34 

Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg