Автор: admin
Публикувано на: 19.08.2010 21:34:20

Рейтинг:

Най-добрите
Специално за туристите, които се грижат за природата, но не желаят това да е за сметка на комфорта им, сайтът MSNBC състави списък с десетте най-луксозни екологични хотела.

Wolgan Valley Resort & Spa, разположен в Сините планини на Австралия, предлага за наемане 40 вили, дневната цена на всяка от които е $ 1 200. Самият комплекс се простира на площ от 16 кв.км., на чиято територия има над 175 000 гигантски дървета. Гостите могат да наблюдават множеството диви животни, да яздят коне или да се разходят с велосипед в планината, след което да се завърнат и разпуснат в SPA-центъра.

Хотел Alila Villas Uluwatu се намира на брега Букет на индонезийския остров Бали и разполага с 61 вили, всяка от които предоставя на гостите уникален панорамен изглед към Индийския океан. Комплексът е построен само от рециклирани и природосъобразни материали. В него има SPA-център, ресторант и бар, а цената за наем на вила започва от  $ 572 на ден.

Помещаващ се в сграда от XVI век, в италианската провинция Пулия, хотел Masseria Torre Maizza има 28 стаи, за чието оформление отново са използвани само рециклирани материали, а продуктите за ресторанта се набавят предимно от местните фермери. Нощувка в него е на стойност 270 евро.

В тайландския град Чианграй пък се намира Anantara Golden Triangle Resort & Spa. Хотелът разполага със 77 стаи, от прозорците на които се открива гледка към река Меконг. Собствениците на комплекса са основатели на фонда за създаване на лагер за възстановяване на болни и възрастни слонове Golden Triangle Asian Elephant, като гостите могат да се разходят сред тях, но разбира се в автомобил. Настаняването тук е $ 260 на ден.

Hotel de la Paix в град Сием Реап (Камбоджа) има 107 стаи, внушителна градина, оградена с дървена ограда, превъзходен ресторант, предлагащ камбоджанска кухня, и SPA-център. Хотелът подкрепя активно местното население, като на туристите се предоставя възможност да посетят местен детски център за бездомни деца и да направят дарение за създаване на нови оризови плантации, кладенци и ферми за отглеждане на прасета. Нощувката в хотела е на стойност $ 185.

Verana е бутиков хотел на тихоокеанския бряг в мексиканския щат Халиско. Той разполага само с 8 вили, но те са суперлуксозни, като във всички спалните са с балдахин. В ресторанта се предлагат първокласни мексикански ястия, а на разположение на гостите има няколко басейна. Ако искате да се насладите на истинска почивка, то това е точното място, защото тук няма телевизори и интернет, тъй като липсва електричество, а осветлението е на свещи. Всичко това срещу $ 750, но за 2 нощувки.

Farm at Cape Kidnappers се намира на източното крайбрежие на Северния остров на Нова Зеландия и обединява в себе си бутиков хотелски комплекс и ферма за развъждане на овце. Гостите му могат да играят голф, но ще бъдат разсейвани от птици киви. Удоволствието за наемане на вила за 1 ден там струва минимум $ 890.

Хотел Bay of Fires Lodge в Австралия пък използва единствено слънчева енергия за своите нужди и разполага с екологично-чиста канализационна система, използваща бактерии, а във всички 10 стаи са монтирани душове с ръчни помпи и „естествени климатици”. Надвиснал над девствения плаж в залива Bay of Fires, този хотел е труднодостъпен за туристи, тъй като до него се стига чрез двудневен преход през джунглата с водач. Комплексът е отворен от 7 май до 12 септември, а настаняването е него е на стойност $ 450 на ден.

Blancaneaux Lodge в Белиз е собственост на Франсис Форд Копола и предлага на своите гости комбинация от лукс и естественост, срещу $ 230 на ден. В комплекса има 20 вили, разположени по поречието на река Привасон, в която можете да плувате, но само в специално оградени зони. Хотелът притежава собствена водноелектрическа централа, захранваща с електричество не само него, но и прилежащите му паркове и овощни градини.

Последен, но не и по важност, е хотел Ace в Ню Йорк, който има цели 262 стаи, оформени в ретро стил. В неговия ресторант Breslin ястията се приготвят само от продукти, доставени директно от земеделски производители. Освен това, управата на хотела се придържа към специална политика за рециклиране, като във всяка стая има специални контейнери за хартия, стъкло, пластмаса и метал. Нощувката в него е $ 399.
Читателски коментари

Magi 2010-08-30 22:28:06 0 отговори

Magi

Искам да живея на място, като на първата снимка! Уникално е!

води - envirochemie.bg 2010-08-27 12:45:48 0 отговори

води - envirochemie.bg

По-лесно у нас обаче е да се изливат каналите в реките и морето.

Анонимен 2010-08-27 12:44:58 0 отговори

Анонимен

Уникални са. И у нас можеше да се направят подобни, но уви...

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg