Автор: admin
Публикувано на: 22.04.2010 15:00:58

Рейтинг:

Най-добрият
Когато вземаме решение къде да прекараме отпуската си, искаме мястото не само да предлага добро обслужване, но и да е красиво. По този повод, изданието Travel & Lesure е съставило списък с идеалните места по отношение на дизайн, свързани с туризма.

Най-добър хотел - La Mamounia (Маракеш, Мароко)

Възстановяването на най-известния хотел в Мароко е трудна задача, но любимият декоратор на шейхове, султани и президенти, Жак Гарсия, се е справил със задачата повече от успешно. Построеният през 20-те години на миналия век, в сърцето на Маракеш, La Mamounia впечатлява с красота и елегантност, като отново привлича холивудски звезди и петролни магнати.

Най-добър терминал - Гарата Лиеж-Гиймен (Лиеж, Белгия)

Повече от всеки друг съвременен архитект, Сантяго Калатрава е заложил при проектирането на Гарата Лиеж-Гиймен на инженерната красота и точната геометрия. Огромното, но в същото време просто съоръжение си заслужава да бъде посетено, пък дори и да не видите нищо друго в Лиеж.

Най-добър SPA комплекс - Mondrian in South Beach (Маями Бийч, САЩ)

Дизайнерът Марсел Вандерс е съчетал в огромния SPA комплекс елементи от луксозния барок и моногамни черно-бели палитри. Резултатът е очарователен и напомня на немите филми.

Най-добър музей – „Новият музей”  (Берлин, Германия)

Наскоро „Новият музей” в Берлин прие своите първи посетители, след като претърпя историческа реставрация. Нанесените по него щети по време на Втората световна война били толкова големи, че властите на бившата Източна Германия просто се отказали да го възстановяват. 60 години по-късно обаче архитектът Дейвид Чипърфийлд буквално възкреси сградата и в момента посетителите могат да видят в нея стенописи, уникални колонади и тухлени зидарии, като музеят е приютил и множество произведения на изкуството.

Най-добър ресторант - Nomiya (Париж, Франция)

Разположен на покрива на парижкия музей Palais de Tokyo, ресторант Nomiya представлява стъклената кутия, в която има маса за 12 души. От него се открива прекрасна гледка към Париж и Айфеловата кула, а прозрачните стени създават усещането, че летите над града.

Най-добър мини хотел - Juvet Landscape (Норвегия)

Разхвърляните по хълм и изработени от дърво и стъкло стаи на екологичния хотел Juvet Landscape гарантират пълно единение с природата. Всяко къщурка разполага с огромни панорамни прозорци, през които се откриват прекрасни гледки към околните ландшафти.

Най-добър транспорт - Първа класа в Swiss International Air Lines

Новият дизайн на първа класа в самолетите на Swiss International Air Lines е дело на известното лондонско ателие Priestmangoode, като резултатът е наистина впечатляващ. Пространството е разделено на отделни кабини, всяка от които разполага с 23-инчов екран, предоставящ възможност да свържете вашия преносим компютър с него. С натискането на един бутон пък седалката ви се превръща в легло с регулируема твърдост.

Най-добра хотелска верига - Motel 6 (САЩ)

От Priestmangoode решиха да вдъхнат живот и на хотелската верига Motel 6, която беше популярна в САЩ през 60-те години на миналия век. В случая британците са се стремели всичко да е максимално функционално, но и стилно. Те са извършили множество промени по хотелите, като са запазили тяхната достъпност с цена от 29 долара на вечер.

Най-добро обществено място - Za-Koenji (Токио, Япония)

Идеята да се построи подобна сграда в самия център на Токио звучи налудничаво, но е факт. Загадъчната постройка е с черно-лилаво покритие, осеяно със стотици прозорци. В нея има два амфитеатъра и много малки стаи за обучение, като светлината в интериора идва от кръглите прозорци и изкуствени светлини.

Най-добър магазин - Дерек Лам (Ню Йорк, САЩ)

Идеално гладките бетонни подове и извитите акрилни стени на магазин Дерек Лам, намиращ се в сърцето на Ню Йорк, създават усещане за лекота. Тук буквално всяка витрина е отрупана с дрехи и никой посетител не може да си обясни как на на такава малка площ могат да се поберат толкова много лукс и красота.
Галерия Ресторант Nomiya
Най-добрият дизайн за отдих и пътешвствия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg