Автор: admin
Публикувано на: 14.01.2010 10:16:31

Рейтинг:

Най-необичайните

SPA културата премина далеч отвъд традиционните процедури, от рода на масажи и маски на лицето, като вече се предлагат най-невероятни услуги. Това е и причината от Forbes Traveler да изготвят своя списък с „Най-необичайните SPA процедури”, а именно:

„Вино” в Les Sources de Caudalie (Бордо, Франция)

При тази процедура се използва екстракт от гроздови семки, който се нанася на дебел слой върху тялото, след което то се обвива в топли завивки. Ефектът, който се постига е очистване на организма от токсините.

Японска баня с кедър в Osmosis Spa


Безводната баня в центъра Osmosis Spa, намиращ се на 60 мили северно от Сан Франциско, е подходяща за тези, които се доверяват на японските техники за управление на стреса. Клиентите се потапят във вана с кедрови стърготини, съдържащи 60 активни ензима и спомагащи за обмяната на веществата в организма.

„Диамантена” маска в Eau Spa, хотел Ritz Carlton (Палм Бийч, Флорида)


Тази маска е истинско бижу. През Средновековието се е смятало, че благородните метали допринасят за подмладяването на ума, тялото и духа. Рубини, сапфири, изумруди и перли ще спомогнат за възстановяване младостта на лицето ви.

Маска с йогурт от козе мляко в Siх Senses Spa (Мадаба, Йордания)

Маската за лице Jasmine в SPA хотел Evason Ma'In съдържа йогурт от козе мляко, активиращ процеса на подмладяване, а също и зехтин, мед, глина и жасмин.

Масаж с нагорещени топки за голф в хотели Four Seasons

Процедурата се използва за облекчаване на напрежението и еманципация, но дали тя ще ви помогне да станете по-добри в голфа не е известно.

„Лунна терапия” в центъра Auriga Spa (Кабо Сан Лукас, Мексико)

Терапията позволява да се промени енергията на тялото ви в съответствие с фазите на Луната. Процедурата включва плуване на лунна светлина в определена фаза на Луната, търкане и масаж на цялото тяло.

Масаж с кактус в Las Ventansal Paraiso (Лос Кабос, Мексико)


Масажът спомага за борбата с целулита. 90-минутната процедура започва с топло разтриване с екстракт от кактус, последвано от обвиване с листа от банани и маска за лице от мексикански кактус.

Бирена баня в тиролския хотел Starkenber Beer Myth (Австрия)

За тази баня вече ви разказахме в отделна статия. Тя подпомага не само кръвообращението, но подхранва ноктите и косата, и очиства организма от токсините.

Виртуална делфинотерапия в La Quinta Healing Arts Spa (Калифорния)

По време на процедурите клиентите релаксират с филм за делфини, под звуците на биосонар, който чуват от слушалки.

„Змийски” масаж във фермата Ада Барак в древния град Талмей Елазар (Израел)

Върху гърбовете на клиентите се пускат неотровни змии, които облекчават стреса, а като бонус могат да се поръчат и няколко мишки.

Най-необичайните SPA процедури
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg