Автор: admin
Публикувано на: 05.03.2010 15:55:30

Рейтинг:

Най-популярните
Преди 50 години пътешествията не са били толкова модерни и удобни, както в наши дни. Транспортът е бил бавен и неудобен, тежкият багаж е трябвало да се носи,  но през последните десетилетия условията за пътуване се подобриха значително, благодарение на някои изобретения. Сайтът BudgetTravel.com е направил класация с най-популярните от тях, подредени в обратен ред.

10. Интерактивната карта е един много полезен инструмент, с който можете не само да намерите търсената дестинация на карта, но и най-краткия и бърз път от летището до хотела например или до най-близкия ресторант или музей.

9. С появата на цифровата фотография, туристите вече могат да правят хиляди снимки, без да се притесняват, че те ще са размазани или, че няма да уловят подходящия момент, тъй като виждат в реално време какво точно снимат. Освен това, в последствие лошите фотоси биват изтривани и остават само хубавите, които могат да изкарат или да гледат на компютъра си.

8. Онлайн резервациите на самолетни билети сложиха край на дългите опашки за регистрации на полети. Вече има възможност директно от сайта на авиокомпанията да си разпечатате вашата бордова карта, както и да си изберете място в самолета.

7. Благодарение на GPS навигаторите, на туристите ще им е трудно да се загубят дори и в най-непознатия и объркан град. Необходимо е само да въведете адреса на дестинацията и устройството ще ви покаже откъде точно да минете, при това избягвайки задръстванията.

6. Достъпът до банкомати в цял свят позволява на туристите да теглят пари в брой, в местна валута, където и да се намират, гарантирайки си, че няма да останат без финанси. Вече няма нужда да ходите по банки или обменни бюра, за да сменяте валута, където има голяма вероятност да не говорят вашия език.

5. Мобилните телефони сложиха край на чакането пред телефонни кабини и търсенето на монети за тях. Ако изпаднете в беда или просто искате да чуете някой, то набирате номера и желанието ви е изпълнено.

4. Вече почти всеки хотел предлага достъп до интернет, но дори и това да не е така, в близост със сигурност има интернет клуб. Онлайн мрежата ви предоставя възможност за бърза промяна на маршрута, резервация на самолетен билет или хотелска стая, а също и за поддържане на връзка с офиса, приятелите и семейството, дори и да сте на другия край на света, като може да им изпратите и снимки

3. Тези, които не могат да решат къде да отидат и кой хотел да изберат, непременно трябва да посетят сайта TripAdvisor, в който ще намерят мнения и впечатления за почти всички хотели и дестинации в света. Ще разберат къде какви забележителности има, кои плажове са мръсни, кои хотели имат непоносим персонал или лоша кухня и т.н.

2. Резервацията на туристически услуги онлайн ви позволява да планирате пътуването си до най-малката подробност, както и да правите промени колкото пъти пожелаете, без да се притеснявате, че ще раздразните служителите в туристическите агенции. Вие може да изберете дестинация, хотел, самолетен билет (странно защо това е вкарано в отделна категория от BudgetTravel.com), билети за концерти и театри, при това без да се налага да напускате жилището си.

1. Задминавайки по важност мобилните телефони, цифровите фотоапарати и GPS навигаторите, победителят в класацията за най-важните изобретения може и да ви изглежда малко странен, но всъщност въобще не е такъв. Куфарът с колелца превърна почивките с много багаж в по-лесни и приятни. Представете си, ако трябваше да носите 5-6 куфара без колела. На мен ми изглежда немислимо, въпреки че и преди 50 години хората са ходели на почивки без да е имало такива.

Снимка: flickr.com
Най-популярните изобретения за пътешественици
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg