Автор: admin
Публикувано на: 22.02.2010 13:04:28

Рейтинг:

Nullarbor
В края на 2009г. в Австралия беше открито най-дългото игрище за голф в света, което се простира по протежение на шосето Ир, свързващо градовете Седуна и Калгурли, и е с дължина цели 1 365км.

Въпреки че е вписано в Книгата за рекорди Гинес, като „Най-дългото голф игрище в света”, това определение е малко подвеждащо, защото то разполага със стандартните 18 дупки, които просто са разположени на средно разстояние 66км. една от друга, като при някои то достига почти 200км.

За да играете на всички дупки, е необходимо да отделите четири дни и сумата от 50 австралийски долара (около 65лв.) за такса, като разбира се транспортът и нощувките са си за ваша сметка. По време на четиридневното приключение има възможност за посещения на много туристически обекти

Идеята за изграждането на голф игрището се е родила през 2006г., когато правителството се е чудело как да популяризира района, тъй като този път е с най-малкият трафик в цяла Австралия. Тогава то взело решение по негово протежение да бъде изградена спортната атракция.
Галерия Nullarbor Links
Nullarbor Links – най-дългото голф игрище в света
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg