Автор: admin
Публикувано на: 26.03.2010 11:49:09

Рейтинг:

Първият
Американската компания Bigelow Aerospace обяви, че вече търси да наеме космонафти, които да обслужват гостите на първия космически хотел, чието официално откриване ще се състои през 2015г.

Изискванията към кандидатите са да имат сертификат за завършен курс за летене, признат от космическа агенция, както и минимален опит в летенето с космически кораб. Какви ще са заплатите обаче не се споменава.

Офертата за персонал на хотела е валидна не само за американски граждани, но и за чужденци, като общият брой на наетите ще е 44 души. Тяхната работа ще се състои в това да осигуряват безопасността на туристите и да съдействат при експерименти, провеждани в открития космос.

Bigelow Aerospace е основана през 1999г. от бизнесмена Робърт Бигълоу, собственик на компанията за недвижими имоти Budget Suites of America. Неговият замисъл е да изгради верига от надуваеми хотели в космоса, които да привличат туристи и учени.

Идеята за надуваеми хотели може да ви се струва налудничава, но Бигълоу и екипът му са напълно сериозни в намеренията си, като вече са изстреляли първите два модула на хотела (Genesis-1 и Genesis-2) през 2006 и 2007г. Третият, наречен Sundancer, ще се присъедини към тях през 2012г., след което трите ще бъдат свързани.

Планът е през 2015г. хотелът да отвори врати и да започне да приема туристи, желаещи да прекарат няколко дни в космоса и да наблюдават от там Земята, както и учени, които да могат да провеждат своите експерименти. По предварителни данни, една нощувка в хотела ще струва 1 млн. щатски долара.
Първият космически хотел набира персонал
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg