Автор: admin
Публикувано на: 14.08.2009 13:09:07

Рейтинг:

Плаж
Един от най-известните плажове на Лазурния бряг скоро може да стане още по-ексклузивен. Причината за това са екологични проблеми, като с предприемането на тази мярка властите целят да предотвратят разрушението на дюните.

Популярният плаж Пампелоне на Френската Ривиера е с дължина 5км. и е разположен между Сен Тропе и Раматуел. Това място привлича богаташи и знаменитости от цял свят.

Кметът на община Раматуел Роналд Бруно е разпоредил да се намали броят на кафенетата и ресторантите, които изобилстват на плажа, както и самите плажни легла. Бруно иска също да затвори крайбрежните заведения по време на ненатоварения сезон.

Собствениците на заведенията по плажа Пампелоне, както и местните жители, са реагирали много остро на това решение. Те твърдят, че загубите им ще се равняват на около 8 млн. евро на година и поне 200 души ще останат без работа.

Местните са помолили Министерството на околната среда да премахне това разпореждане, но не са получили никакъв отговор. Затова те са решили да предлагат на туристите да подписват петиция срещу правителственото нареждане.

Планирано е през следващия сезон леглата на плажа Пампелоне да бъдат намалени от 4 230 на 2 600, което буквално ще срине оборотите на кафенетата и ресторантите, като според предварителни проучвания 5 от всеки 27 заведения ще трябва да затворят.
Плаж на Лазурния бряг ограничава достъпа на туристи
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg