Автор: admin
Публикувано на: 26.04.2009 22:12:29

Рейтинг:

Решиха
За проблема с многобройните оси, нападащи посетителите на скалната крепост Сигирия в Шри Ланка, станал причина за затваряне на туристическата забележителност, е намерено временно решение, което обаче не е много практично.

Местните власти раздават на желаещите да посетят крепостта предпазни якета, но тъй като температурите там са доста високи, а изкачването на Сигирия не е лесна работа, допълнителното облекло го прави още по-трудно. Освен това скалната крепост е сред най-популярните забележителности в страната, което от своя страна налага необходимостта от хиляди предпазни дрехи в наличност.

Правителството на Шри Ланка все още търси ефективно средство за справяне с проблема, тъй като не е възможно осите да бъдат изтребени с химикали, защото това би повредило красивите стенописи на жени в крепостта, известни като „Сигирийските девици”. Първоначално всички посетители били предупреждавани да пазят мълчание, за да не будят насекомите, но сред туристите редовно има детски групи и това се оказало неефективно.
Галерия Сигирия
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg