Автор: admin
Публикувано на: 29.03.2010 14:12:02

Рейтинг:

Ресторант
На 21-ви март, в италианския град Помпей е възобновил дейност ресторант, който не е функционирал в продължение на почти 2 000 години. Той обаче е работил само временно, докато са траели тържествата по случай неговата реставрация.

Ресторантът е разположен на главната улица Виа дел Абонданца и е една от най-запазените сгради от древността. Той е наречен Ветуций Плацид, вероятно на неговия основател, като е работил до изригването на Везувий през 79 година.

До момента ресторантът е бил затворен за туристи, тъй като е бил реставриран. Именно по случай завършването на реставрацията е организирана церемонията по символичното му преоткриване, на която около 300 гости са били нахранени с гозби от древен Рим.

Всички желаещи туристи вече могат да посетят древното заведение и да видят как е изглеждало то преди почти 2 000 години. В него са запазени плотовете и залата с дивани, където има фрески, на които е изобразено отвличането на красивата Европа от Зевс.

Посетителите ще видят и вътрешна градина, в която са се отглеждали подправките, използвани за гозбите на заведението. При разкопките са открити и съдовете за съхранение на храна, като е любопитно, че в някои от тях са били събирани монетите.
Ресторант в Помпей отворен отново след 2 000 години
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg