Автор: desci
Публикувано на: 05.04.2011 01:04:44

Рейтинг:

Руските

След като отпадна препоръката на руското външно министерство да се избягват пътувания в Египет, руските туристи отново се активизираха. В неделя в Хугарда и Шарм ел Шейх пристигна първата група от 300 руски туристи от бунтовете насам.


Вълната промени, която заля Северна Африка, свали от власт египетския президент Хосни Мубарак. Това доведе до евакуация на чужденците, живеещи в Египет. Около 40 000 руски туристи също бяха евакуирани.

Препоръката към руските граждани да избягват пътувания до Египет отпадна този петък. Въпреки това, туристите са съветвани да избират като дестинации само Хугарда и Шарм ел Шейх, където ситуацията е нормализирана.


Според руските туроператори, полетите до Египет ще се възобновят изцяло в рамките на следващия месец. Въпреки тези добри прогнози обаче, се очаква 50% спад на туристите в района на Шарм ел Шейх за този месец.


Египет е държава, която традиционно разчита на туристическата индустрия за приходи. Над 10% от работещото население на страната е заето именно в туристическия сектор. Годишно страната на фараоните се посещава от около 14 милиона туристи. В следствие на размириците, Египет е загубил вече над 1 милиард долара.


Снимки: archer10

Галерия Египет
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg