Автор: admin
Публикувано на: 04.03.2010 12:42:33

Рейтинг:

Създават
В средите на милиардерите действа едно неписано правило, че колкото по-голяма е яхтата ти, толкова по-голямо влияние имаш. Дали това е така или не ние не можем да кажем, но истината е, че съществува такова съревнование.

Неслучайно през 1954г. Аристотел Онасис купува канадска фрегата, използвана за конвой, и влага в модернизирането и невероятните за времето си 4 млн. щатски долара, превръщайки я в легендарната яхта Кристина О.

В наши дни собственик на най-голямата частна яхта е руският олигарх Роман Абрамович, който притежава така наречената Еclipse, чиято дължина е 170 метра. Явно обаче наближава моментът когато някой негов конкурент ще го измести.

Корабостроителната компания Berkeley March е създала проект за новата най-голяма яхта в света, който е наречен „Project 1000”. Дължината на плавателното средство ще е цели 200 метра, като то ще рзполага с всевъзможни екстри и глезотии.

Желаещият да стане собственик на това бижу, което ще предоставя несравними сигурност и лукс при плаване в открити води, ще трябва да притежава 1 млрд. щатски долара и разбира се да е готов да се раздели с него.

На яхтата е предвидено да има площадка за хеликоптер, 30-метров басейн, казино, театър, нощен клуб, SPA зона, козметичен салон и куп др. глезотии. Ако има конкретен клиент, от Berkeley March твърдят, че могат да построят плавателния съд за 5 години.
Създават най-голямата яхта в света
Създават най-голямата яхта в света
Създават най-голямата яхта в света
Тагове: Berkeley March, яхти
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg