Автор: admin
Публикувано на: 20.02.2009 01:50:06

Рейтинг:

Шестте
По случай месеца на влюбените, британското издание “Times” публикува списък с най-романтичните градове в Света.

Като един от лидерите в това отношение е посочен Хелзинки. Финландската столица е мястото, което трябва да посетите, ако смятате, че е вярна поговорката „Любовта на мъжа минава през стомаха”. Причината е, че градът се слави с едни от най-добрите заведения за хранене.

Белгийската столица Брюксел е попаднала в списъка благодарение на продаващите се навсякъде шоколадови изкушения. Градът дори си има „площад на шоколада”, пълен с пейки, на които да се насладите на изкусителната храна със своята половинка. Площадът се казва „Place du Grand Sablon”, а в непосредствена близост до него се намира и Музеят на какаото и шоколада, в който може да проследите историята на божествените сладости още от времената на ацтеките.

Следващият романтичен град в списъка на „Times” е френският Биарица, който е бил малко пристанище, докато Наполеон трети не вижда едно момиче да стои под чадър на плажа. В последствие дамата става императрица Евгения, а Биарица се превръща в най-модерният европейски курорт. В днешно време градът е предпочитано място за почивка на много президенти и известни личности.

Поетът Лорд Байрон описва Севиля като „хубав град, известен със своите жени и портокали”, с което значително допринася за славата на испанския град. С това място се свързват най-романтичните литературни фигури в историята - Дон Жуан и Кармен.

За любителите на източната романтика, най-подходящото място да прекарат свободното си време със своите половинки е мароканският град Фес. Той е ограден от 800-годишни стени, а цялата му вътрешност е със сенчести алеи, по които сякаш никога не е преминавало по-голямо превозно средство от автомобил.

Годините на съперничество с Флоренция са превърнали италианския град Сиена в едно от най-романтичните места в Света. Разходките покрай уютните улички и дворците от времето на Ренесанса са предпоставка за незабравимо преживяване с любимия човек.

Снимка: flickr.com
Шестте най-романтични дестинации според Times
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg