Автор: rosibel
Публикувано на: 07.03.2011 15:56:29

Рейтинг:

Тенерифе

От седемте острова на Канарския архипелаг Тенерифе е най-големият и най-посещаваният. Но това има много обяснения. Само 5 часа полет и сте там, където винаги е топло: островът се намира близо до Африка. Той e с най-добре развита инфраструктура и всичко сякаш е създадено за отдих и развлечения. На Тенерифе има множество хотели за всеки вкус и портфейл. Даже ако бюджетът ви не е от най-големите, на острова винаги ще намерите подходящо място за почивка. Може не само да се настаните в хотел, но и за приемлива сума да наемете малка квартира или даже цяла вила. Освен това, няма опасност да ви доскучее, защото на острова има с какво да се занимавате. Може да прекарате времето си активно и весело, разхождайки се сред природата, опознавайки местните нощни барове или просто като играете голф.

Тук се намира и третият по големина вулкан в света - Тейде. Гуанчите, местното население, нарекли остров Тенерифе в чест на вулкана - "заснежена планина". Именно благодарение на вулканичната активност на Тейде, този неголям остров е с разнообразен климат на юг и на север. На юг климатът е сух, ландшафтът е каменист, а растителността се състои основно от кактуси. На север е точно обратното – влажно е, затова и растителността е много по-богата. Там има около 1 200 вида растения, така че Тенерифе може да се нарече не само „заснежена планина“, но и "остров с две лица".


Звучи много приятно, че Тенерифе е в Европа. Културата, обслужването и кухнята също са европейски! На острова няма никакви вредни насекоми и диви животни, опасни за човека, никакви болести, характерни за екзотичните острови. Но най-важното е красивата природа: чист въздух и плажове, покрити с черен вулканичен пясък, който оказва положително въздействие върху целия организъм.

Слънчеви бани

Плажовете на Тенерифе са много разнообразни. Тези, които са със светъл пясък са изкуствени. Пясъкът е донесен от Африка или е изхвърлен от морското дъно. Изключение прави плажът в района Ел Медано. Заслужава си да посетите екзотичния плаж с черен пясък – La Arena. Там пясъкът се е образувал благодарение на вулкана и е целебен за нашия организъм.

За гастрономите

Тенерифе си заслужава да бъде посетен не само заради разкошните плажове, но и заради изисканата кухня. Преобладава испанската, като може да вкусите истинска паеля, разнообразни блюда от пресни риби и морски дарове. Ако сте почитател на висшата кухня, съветваме ви да посетите ресторант M.B., наречен така в чест на знаменития си шеф Мартин Берасатеги - един от големите готвачи в Испания. Това е единственият ресторант на острова със звезда „Мишлен“, получена през 2010 година. Само тук, в уединена релаксираща атмосфера, можете да опитате лаврак с доста необичайни сосове, джинджифилов сладолед и много други вкусни ястия, които ще задоволят и най-изисканите ценители.

Високо над облаците

Най-интересната екскурзия е разходката до вулкана Тейде, където ви очаква марсиански пейзаж, цветни скали - черни, червени и дори зелени. Там почти няма да видите растения, има само ниски храсти и кактуси, тъй като земята е покрита с лава. Червената лава е запазена от времето преди Христа, тя е на повече от 2 000 години. Можете да се разходите в подножието на вулкана, а за най-смелите има лифт, който издига туристите на височина 3 500 м. Чувството е необяснимо – извисявате се високо над облаците, които потъват ниско в далечината.

Морски приключения

Както сред туристите, така и сред местното население са много популярни почивките на яхта. Те предоставят възможност да отпътувате надалеч и да плувате в открито море. На Тенерифе има много труднодостъпни плажове, стръмни скали, които някога са били предпочитани от пиратите. Всичко това може да се види само от морето. И само от яхта може да наблюдавате игрите на китовете и делфините. Делфините се показват доста често, те са много дружелюбни, не се боят от хората и плуват съвсем близко.

 

Снимки: reservasdecoches, simonsimages и grubbenvorst

Галерия Тенерифе
Читателски коментари

Анонимен 2011-03-14 12:42:37 0 отговори

Анонимен

Мечтая си отдавна да отида на това прекрасно място!

Аз съм номер четири - http://www.izvestni.info/2011/03/i-am-number-four-2011.html 2011-03-08 15:41:03 0 отговори

Аз съм номер четири  - http://www.izvestni.info/2011/03/i-am-number-four-2011.html

Много много красиво!На нашата планета има доста такива места,на които просто ти спира дъха пред красотата им.Дано съумеем да ги съхраним.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg